Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single cleopatrick – “2008”

Ian Fraser en Luke Gruntz kennen elkaar al vanaf de kleuterklas. In hun tienerjaren begonnen ze samen met musiceren en sinds 2015 doen ze dat onder de naam cleopatrick. Dit Canadese rockduo heeft intussen al heel wat platen op hun naam staan. Single “hometown” deed het trouwens opvallend goed in de hitlijsten. Nog opvallender misschien is dat ze na jaren van opwindende muziek nog altijd geen album uit hebben gebracht. Op 4 juni komt daar gelukkig verandering in. Het debuutalbum Bummer zal onder meer de single “FAMILY VAN” bevatten, alsook het nieuwe nummer “2008”.

‘Eerlijk’ is volgens het duo de beste term om hun muziek mee te omschrijven, en dat geloven we graag. “FAMILY VAN” werd namelijk geschreven nadat een grotere band cleopatrick zou hebben nagebootst. Toch zou “2008” het meest oprechte en kwetsbare nummer op het hele album zijn. Onder begeleiding van enkele gitaarakkoorden zingt frontman Luke Gruntz de volgens hem meest zinvolle tekst die hij tot nu toe geschreven heeft. Zijn vocalen klinken ruw en gemeend en komen sterker over nu we eindelijk de zachte kant van de band leren kennen. Dat laatste mag je letterlijk nemen, want drums krijgen we vandaag niet te horen. Aanvankelijk is dat jammer. Niet enkel omdat we ze verwachten, maar ook omdat Ian Fraser een beestig goede drummer is. Toch is “2008” een meer dan geslaagde meezinger.

Bummer komt uit op 4 juni. 

Facebook / Instagram / Twitter / Website 

Ontdek nog meer leuke muziek op onze Spotify.

38 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Interpol - The Other Side of Make-Believe (★★★): Eetstokjes in een rokerige bar

De New Yorkse band Interpol heeft intussen een carrière van meer dan twintig jaar op de teller, en op die tijd is…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Launder - Happening (★★½): Zoals een braadworst op de kermis

De Amerikaan John Cudlip begon enkele jaren geleden bij wijze van toevalligheid muziek uit te brengen na enkele jamsessies met vrienden Soko,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruben Block - "Turning On A Fan"

Dat Ruben Block ook buiten het triumviraat dat Triggerfinger heet zijn mannetje staat, bewees hij al met singles “Lights” en “Awake“, die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.