Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single cleopatrick – “2008”

Ian Fraser en Luke Gruntz kennen elkaar al vanaf de kleuterklas. In hun tienerjaren begonnen ze samen met musiceren en sinds 2015 doen ze dat onder de naam cleopatrick. Dit Canadese rockduo heeft intussen al heel wat platen op hun naam staan. Single “hometown” deed het trouwens opvallend goed in de hitlijsten. Nog opvallender misschien is dat ze na jaren van opwindende muziek nog altijd geen album uit hebben gebracht. Op 4 juni komt daar gelukkig verandering in. Het debuutalbum Bummer zal onder meer de single “FAMILY VAN” bevatten, alsook het nieuwe nummer “2008”.

‘Eerlijk’ is volgens het duo de beste term om hun muziek mee te omschrijven, en dat geloven we graag. “FAMILY VAN” werd namelijk geschreven nadat een grotere band cleopatrick zou hebben nagebootst. Toch zou “2008” het meest oprechte en kwetsbare nummer op het hele album zijn. Onder begeleiding van enkele gitaarakkoorden zingt frontman Luke Gruntz de volgens hem meest zinvolle tekst die hij tot nu toe geschreven heeft. Zijn vocalen klinken ruw en gemeend en komen sterker over nu we eindelijk de zachte kant van de band leren kennen. Dat laatste mag je letterlijk nemen, want drums krijgen we vandaag niet te horen. Aanvankelijk is dat jammer. Niet enkel omdat we ze verwachten, maar ook omdat Ian Fraser een beestig goede drummer is. Toch is “2008” een meer dan geslaagde meezinger.

Bummer komt uit op 4 juni. 

Facebook / Instagram / Twitter / Website 

Ontdek nog meer leuke muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singe Mazey Haze - "Always Dancing"

Nadine Appeldoorn alias Mazey Haze is een 21-jarige Amsterdamse die nu haar derde single “Always Dancing” uitbrengt. Haar vorige singles “Headspin” en…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Vaccines - Back in Love City (★★★½): Alle registers open

In 2011 waaide er plots een frisse, rammelende wind doorheen het indierocklandschap. De opwindende debuutplaat What Did You Expect from The Vaccines?…
AlbumsRecensies

Imagine Dragons – Mercury – Act I (★★): Buitenaards matig

‘Naar de sterren en daar voorbij’, moet Imagine Dragons gedacht hebben bij het opnemen van haar vijfde plaat, Mercury – Act I….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.