Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Majé – “Loud & Proud”

Majé, uitgesproken als madjé, is de artiestennaam van Elvira Lawson. De Roeselaarse gebruikt het Togolese woord, dat sierlijk of sierlijkheid begeesterd, als een alias om al haar muzikale uitingen de wereld in te sturen. De artieste groeide van jongs af aan op met muziek, en zo is ze al van haar tiende verjaardag aan een microfoon en piano gekleefd en gekluisterd. Ze laat zich onder andere inspireren door Anthony Hamilton, Lianne La Havas, D’Angelo en Erykah Badu, en dat horen we ook in haar stem. Ze speelde laatst al met covers als voorprogramma van André Hazes Jr. in zijn show Koekelare Leeft. Nu brengt ze ons haar eigen muziek.

Haar debuutsingle “Loud & Proud” schreef ze op een woelige winternacht eind vorig najaar. De artieste werd geslagen door een vlaag zelfkritiek. In dat moment realiseerde ze zich dat we soms onszelf meer naar beneden helpen dan naar boven trekken, en met dit nummer doet ze het laatste. Met alle onzekerheden geconfronteerd en omarmd zet ze een stap naar de toekomst. Dit onder mom van tingelende afro-beats die haar soulvolle stem zacht maar krachtig begeleiden. De percussie en zang mogen dan de sterren zijn van dit nummer, ook genieten we van de getokkelde outro. We kijken uit naar meer Roeselaars goed!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

49 posts

About author
Streep™
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goldband - "De langste nacht"

In 2019 maakten we voor het eerst kennis met Goldband. De Nederlandse muzikanten plezierden ons sindsdien al met oorwurmen zoals “Witte Was“,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single H.E.R. - "Come Through" (feat. Chris Brown)

H.E.R. en Chris Brown hebben zich weer verenigd voor een nieuwe track, getiteld “Come Through”. H.E.R. is een Amerikaanse zangeres en songwriter….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zoe Wees - "Ghost"

De achttienjarige Zoe Wees startte haar carrière in 2019 toen ze haar nummer “Hibernating” samen met Moonbootica uitbracht. Haar doorbraak kwam er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.