Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sonder & Jorja Smith – “Nobody But You”

Het was ruime tijd stil rond Sonder, ofwel Brent Faiyah en producersduo Atu en Dpat, maar de laatste tijd krijgen we steeds meer puzzelstukjes van het drietal. Het meest recente was een ruim dertien minuten lange visual getiteld Too Late To Die Young. Via Instagram werd al gauw duidelijk dat ook Jorja Smith iets te maken had met de gebeurtenissen rond Sonder en we moesten gelukkig niet lang speculeren, want met “Nobody But You” krijgen we een heerlijke portie nineties-r&b.

‘I’ve heard it all, our conversations got me feeling I’m the fool’; met deze woorden zet Jorja Smith het nummer in dat vanaf de eerste seconde onder je huid kruipt. Door de minimale instrumentatie, namelijk een rustige gitaarpartij, wordt meteen een intieme sfeer gecreëerd waarbij de zang centraal staat. Als je ons had verteld dat dit nummer al enkele decennia oud was, hadden we je waarschijnlijk zo geloofd. De zwoele, doch emotionele vibe die we horen op “Nobody But You” moet op geen enkel moment onderdoen voor de heerlijke r&b uit de jaren negentig. Ook de meerstemmigheid en de interactie tussen Smith en Faiyah, die bovendien vocaal heel mooi blenden, brengen een noodzakelijke bijdrage aan het plaatje. Dat het nummer een onmisbare bijdrage is aan je favoriete (r&b-)playlist, lijkt ons een evidentie want met slechts een gitaar en twee stemmen in de hoofdrol kunnen Sonder en Jorja Smith meer teweeg brengen dan je ooit had verwacht. En zeg nu zelf, bij teksten als ‘I’d take it all back to have you back in my arms’, wil je toch alleen maar zwijmelen?

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 2 (★★): Dertien in een dozijn

We willen niet denigrerend doen over je sociale capaciteiten, maar in vergelijking met het adressenboekje van Calvin Harris, zal zowat iedereen het…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 3): Het rijk der tieneridolen

Op de derde dag van Rock Werchter stonden pop en elektronische muziek centraal. Met headliners Imagine Dragons en Twenty One Pilots had…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy - “Dreamer”

Het is inmiddels bijna drie jaar geleden sinds het debuutalbum van Dermot Kennedy, Without Fear, de wereld in werd gebracht. Vervolgens was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.