Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sonder & Jorja Smith – “Nobody But You”

Het was ruime tijd stil rond Sonder, ofwel Brent Faiyah en producersduo Atu en Dpat, maar de laatste tijd krijgen we steeds meer puzzelstukjes van het drietal. Het meest recente was een ruim dertien minuten lange visual getiteld Too Late To Die Young. Via Instagram werd al gauw duidelijk dat ook Jorja Smith iets te maken had met de gebeurtenissen rond Sonder en we moesten gelukkig niet lang speculeren, want met “Nobody But You” krijgen we een heerlijke portie nineties-r&b.

‘I’ve heard it all, our conversations got me feeling I’m the fool’; met deze woorden zet Jorja Smith het nummer in dat vanaf de eerste seconde onder je huid kruipt. Door de minimale instrumentatie, namelijk een rustige gitaarpartij, wordt meteen een intieme sfeer gecreëerd waarbij de zang centraal staat. Als je ons had verteld dat dit nummer al enkele decennia oud was, hadden we je waarschijnlijk zo geloofd. De zwoele, doch emotionele vibe die we horen op “Nobody But You” moet op geen enkel moment onderdoen voor de heerlijke r&b uit de jaren negentig. Ook de meerstemmigheid en de interactie tussen Smith en Faiyah, die bovendien vocaal heel mooi blenden, brengen een noodzakelijke bijdrage aan het plaatje. Dat het nummer een onmisbare bijdrage is aan je favoriete (r&b-)playlist, lijkt ons een evidentie want met slechts een gitaar en twee stemmen in de hoofdrol kunnen Sonder en Jorja Smith meer teweeg brengen dan je ooit had verwacht. En zeg nu zelf, bij teksten als ‘I’d take it all back to have you back in my arms’, wil je toch alleen maar zwijmelen?

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single H.E.R. - "Come Through" (feat. Chris Brown)

H.E.R. en Chris Brown hebben zich weer verenigd voor een nieuwe track, getiteld “Come Through”. H.E.R. is een Amerikaanse zangeres en songwriter….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Majé - "Loud & Proud"

Majé, uitgesproken als madjé, is de artiestennaam van Elvira Lawson. De Roeselaarse gebruikt het Togolese woord, dat sierlijk of sierlijkheid begeesterd, als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith - "Gone"

De Britse nachtegaal Jorja Smith evolueerde de afgelopen jaren van belofte naar headliner in spe. Dankzij haar weergaloos debuut Lost & Found…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.