Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Katie Gregson-MacLeod – “Games I Play”

Soms zie je een naam staan en kan je alleen maar in stilte nadenken over hoe je dat nu precies moet uitspreken. Katie Gregson-MacLeod is precies zo’n naam, maar laat dat geen vooroordelen scheppen over haar muziek. De 19-jarige singer-songwriter is afkomstig uit de Schotse highlands en noemt onder meer Maggie Rogers, Phoebe Bridgers en Julia Jacklin als haar grootste inspiratiebronnen. Dat stopt ze dan ook niet onder stoelen of banken op haar tweede single: “Games I Play”.

Een fijne gitaarpartij, drums die je aan het dansen zetten en de melancholische, doch catchy vocalen van Katie; het zijn de ingrediënten die ervoor zorgen dat “Games I Play” al na de eerste luisterbeurt in je hoofd zit. Hoewel de Schotse in de videoclip achter een schaakbord te vinden is, weten we natuurlijk allemaal dat ze het over een heel ander soort spelletjes heeft. Het nummer gaat namelijk over de gevolgen van een knipperlichtrelatie, ofwel de onzekerheden die een dergelijk spel met zich meebrengt. Als je dacht dat je alweer een zoetsappige tienerromance zou horen, heb je het mis want de zangeres werpt een kritische blik op zichzelf en de situatie. ‘Maybe I’m born with it / the way that I yearn for romanticism / I’ve gotta get over it’, klinkt het. Een behoorlijk staaltje zelfreflectie voor een negentienjarige. De bedroompop van Katie Gregson-MacLeod klinkt zomers, fris en een tikkeltje dromerig, net wat we nodig hadden met de vakantie in het vooruitzicht.

Op 30 april verschijnt Games I Play, de debuut-ep van Katie Gregson-MacLeod.

Facebook / Instagram / website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dayglow - "Something"

Het is ondertussen drie jaar geleden dat Dayglow debuteerde met het album Fuzzybrain. De Texaanse artiest liet daar zeker zien dat hij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Still Woozy - "Rocky"

Een vertrouwde artiest worden zonder een album uit te brengen; het is niet iedereen gegund. Gelukkig wordt die kans wel aan de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cavetown – “Sharpener”

Robin Skinner, beter bekend als Cavetown, heeft muziek met de paplepel meegekregen. Zijn vader David Skinner is koordirecteur en musicoloog, en zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.