FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Ternat herrijst acht jaar na faillissement uit de dood

Verrassend nieuws vanuit Ternat vandaag. Acht jaar nadat de stekker uit het alom gekende Rock Ternat werd getrokken, komt het festival dit jaar terug boven water drijven. En nee: dat is geen aprilgrap. Nadat de verkoop in 2013 gigantisch hard tegenviel, werd het faillissement aangevraagd, waardoor België de vaste afsluiter van het festivalseizoen verloor. Na een jarenlange leegte, en vooral na een jaar thuiszitten, voelde vzw La Mama Dora dat het tijd werd om Rock Ternat nieuw leven in te blazen; terug bij nul te beginnen weliswaar.

Het is – gek genoeg – de bedoeling om meteen in de zomer van 2021 terug te keren, dus duid 27 en 28 augustus maar aan op de kalender. Wat er tegen dan kan, is natuurlijk nog onduidelijk, maar de organisatie is vastberaden. Door een zogenaamde ‘vriend van Rock Ternat’ te worden, steun je het festival met een bijdrage van 50 euro; een crowdfunding dus als het ware. Namen zijn er nog niet, maar die komen er zo snel mogelijk aan.

Een festival opstarten in volle coronacrisis is natuurlijk een gok, maar Rock Ternat is hoopvol. De organisatie gaat voor een volledig Belgische affiche – wat logisch is in deze situatie – en zal zich voor de ‘eerste’ editie volledig kunnen aanpassen aan de maatregelen die dan van toepassing zijn. Van het moment dat er meer duidelijkheid is over de festivalzomer van 2021, laat Rock Ternat opnieuw van zich horen.

Tot dan kan je terecht op de website van het festival! 

727 posts

About author
't is oke.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.