Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jordan Rakei – “Imagination”

Jordan Rakei

Op 9 april verschijnt er een nieuwe Late Night Tales-compilatie, samengesteld door niemand minder dan Jordan Rakei. Het platform geeft sinds 2001 de kans aan verschillende artiesten om hun ultieme ‘late night mix’ samen te stellen. Het laatste compilatiealbum werd gemaakt door Khruangbin, maar ook namen als BadBadNotGood, Nils Frahm, Bonobo en Jamiroquai passeerden al de revue. Jordans bedoeling was om op het album zo veel mogelijk bevriende artiesten met een downtempo vibe te betrekken. Zo krijgen we onder meer Alfa Mist, Charlotte Day Wilson en Connan Mockasin te horen.

Natuurlijk kan hij zelf ook niet ontbreken op het album en dan nog wel met een volledig nieuw nummer. “Imagination” volgt perfect de sfeer die Jordan voor ogen heeft. Het nummer opent met een rustige pianomelodie die wordt bijgestaan door verschillende strijkers. Na een drietal minuten voegt zich hier ook nog een donkere bas aan toe die “Imagination” naar zijn hoogtepunt stuurt. De tekst van de single is gebaseerd op een verhaal over het ontdekken van de schoonheid van dromen, dat als spoken word gebracht wordt door de Mexicaanse filmregisseur Alejandro González Iñárritu (Birdman, The Revenant).

Late Night Tales samengesteld door Jordan Rakei verschijnt op 9 april.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jordan Rakei - "Family"

Dat Jordan Rakei een van de meest bezige bijen uit het muzieklandschap is, is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden. In 2019…
AlbumsRecensies

Dan Kye - Small Moments (★★★½): Om zowel in je living als in de club op te dansen

Dan Kye is een zijprojectje dat Jordan Rakei startte in 2016. De in Nieuw-Zeeland geboren Australiër verhuisde in 2014 naar Londen, waar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dan Kye - "Raro"

  Dan Kye is een naam die niet meteen een belletje doet rinkelen, maar wanneer we zeggen dat dit het alter ego…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.