Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kelsey Lu & Boys Noize – “Ride or Die” (feat. Chilly Gonzales)

De Amerikaanse zangeres en celliste Kelsey Lu is ondertussen al lang geen onbekende meer. Haar debuut-ep Church was een sterke collectie van sierlijk zweverige melancholie in een experimentele pasvorm, die erg deed denken aan de bezwerende tonen van FKA Twigs en Solange. Ook op haar eerste echte langspeler Blood wist ze ons opnieuw helemaal in te palmen. Haar etherische cover van 10cc’s “I’m Not in Love” heeft zich ondertussen permanent in onze gedachten genesteld. Voor “Ride or Die” slaat ze de handen in elkaar met de Duitse electro-dj Boys Noize en de Canadees Chilly Gonzales, die afwisselt tussen klassieke piano en strakke electro. Een interessante mix van artiesten en stijlen dus, die voor een even interessante en gelaagde samenwerking zorgt.

Het nummer begint meteen sterk met heel bezwerende Arabische gitaarklanken die ons meteen een ander universum in trekken. De bezwerende zanglijnen die Kelsey Lu er sensueel over heen legt, geven het akoestisch instrumentale al snel een nog grotere zweverige dimensie mee. Het nummer klinkt in de eerste plaats meteen heel mysterieus, emotioneel en donker maar draagt tegelijkertijd een toenemende krachtige euforie in zich. De melancholische magie van Kelsey Lu maakt namelijk langzaam maar zeker plaats voor een snelle electrobeat die duidelijk opbouwt naar een levendige techno-ontlading waar Boys Noize verantwoordelijk voor is. De mix van beide werelden lijkt in eerste instantie goed te blenden, maar hoe leuk die elektronische doorbraak eerst ook klinkt, het nummer voelt ergens ook snel aan als een ietwat verveelde remix. Al bij al voegt de elektronische doorbraak wel een aangename chaos toe aan de zweverige stem van Kelsey Lu, waardoor het geheel ons alsnog volledig weet te overtuigen.

“Ride or Die” is geen absolute hoogvlieger zoals we die van Kelsey Lu ondertussen gewend zijn maar het is wel een interessante en experimentele mix van instrumenten, genres en werelden die ons op een aangename trip weet mee te nemen.

Kelsey Lu: Facebook / Instagram
Boys Noize: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shygirl - "tell me" (feat. Boys Noize)

Shygirl maakte net bekend dat haar nieuwe ep Club Shy zal heten. Die titel is uitstekend gekozen als we afgaan op de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skrillex & Boys Noize - "Fine Day Anthem"

Je zou denken dat je na een enorm hectische studioperiode even genoeg hebt van het produceren, maar niets is minder waar bij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.