Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tonsils – “Nightmares Out Of A Bag”

Laten we vandaag kennis maken met de sympathiekste band van de sympathiekste bevolking uit België, de Limburgers. Tonsils komt uit Hasselt en brengt een soort van dromerige en goedgeluimde lo-fi waarvan je onmiddellijk gezellig begint te glimlachen, zonder dat je weet waarom. Na enkele minuten weet je het gelukkig wel: de unieke combinatie van goedgeluimd zijn, pure vakkennis en een heerlijke vorm van nonchalance. Het is iets wat je niet zo vaak tegenkomt.

“Nightmares Out Of A Bag” begint met een leuke baslijn van Toon Van Otterdijk, ook gekend van Six Hands. Daarna nemen de gitarist/zanger Tom Vienne (The Shovels, Benny Zen) en toetsenisten/zangeressen Loes Gerits en Vero Swennen het nummer in handen en zorgen voor de zomerse touch. Ondertussen lijmt drummer Wim Gijbels alles tot een mooi geheel. We laten het misschien nu erg melig klinken, maar dit steekt muzikaal fantastisch in elkaar. De gitaar die samen met de keyboards door het nummer dwarrelen staan in schril contrast met de perfecte begeleiding van drums en bas. De laatste minuut laat de band muzikaal horen tot wat een prachtprestatie ze in staat is. De video is opgenomen in café Cambrinus te Hasselt door Senne Driesen en er is een hoofdrol weggelegd voor de Hasseltse cultfiguur Erik Debny van The Shovels.

Op 14 mei brengt Tonsils hun derde langspeler Nightmares uit op dear.deer.records en dat zou zomaar eens het zomerplaatje kunnen worden waar we op zitten te wachten. Na een luisterbeurt zal je blij zijn dat deze band de release een jaar heeft uitgesteld. De kans op een leuke voorstelling is nu enkel maar vergroot. We zullen er in ieder geval bij zijn als het zover is.

Facebook / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single HANYA - "Lydia"

Er komt steeds meer muzikaal moois uit de Zuid-Engelse stad Brighton. De stad groeit uit tot een smeltkroes van talent, waarin ook…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Maida Rose - "Where Do We Go"

Fans van Beach House en Cigarettes After Sex kunnen het tegenwoordig ook wat dichter bij huis zoeken. Maida Rose ontstond in Den…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NewDad – “Slowly”

Indie- en dreampop zijn toch wel genres die een ware opmars aan het maken zijn. Dat kan je merken aan het grote…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.