Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tonsils – “Nightmares Out Of A Bag”

Laten we vandaag kennis maken met de sympathiekste band van de sympathiekste bevolking uit België, de Limburgers. Tonsils komt uit Hasselt en brengt een soort van dromerige en goedgeluimde lo-fi waarvan je onmiddellijk gezellig begint te glimlachen, zonder dat je weet waarom. Na enkele minuten weet je het gelukkig wel: de unieke combinatie van goedgeluimd zijn, pure vakkennis en een heerlijke vorm van nonchalance. Het is iets wat je niet zo vaak tegenkomt.

“Nightmares Out Of A Bag” begint met een leuke baslijn van Toon Van Otterdijk, ook gekend van Six Hands. Daarna nemen de gitarist/zanger Tom Vienne (The Shovels, Benny Zen) en toetsenisten/zangeressen Loes Gerits en Vero Swennen het nummer in handen en zorgen voor de zomerse touch. Ondertussen lijmt drummer Wim Gijbels alles tot een mooi geheel. We laten het misschien nu erg melig klinken, maar dit steekt muzikaal fantastisch in elkaar. De gitaar die samen met de keyboards door het nummer dwarrelen staan in schril contrast met de perfecte begeleiding van drums en bas. De laatste minuut laat de band muzikaal horen tot wat een prachtprestatie ze in staat is. De video is opgenomen in café Cambrinus te Hasselt door Senne Driesen en er is een hoofdrol weggelegd voor de Hasseltse cultfiguur Erik Debny van The Shovels.

Op 14 mei brengt Tonsils hun derde langspeler Nightmares uit op dear.deer.records en dat zou zomaar eens het zomerplaatje kunnen worden waar we op zitten te wachten. Na een luisterbeurt zal je blij zijn dat deze band de release een jaar heeft uitgesteld. De kans op een leuke voorstelling is nu enkel maar vergroot. We zullen er in ieder geval bij zijn als het zover is.

Facebook / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Ada Lea - one hand on the steering wheel the other sewing a garden (★★★★): Bitterzoete herfstwandeling

In 2019 maakte de wereld voor het eerst kennis met de Canadese lo-fi folkrockartieste Alexandra Levy. Onder het pseudoniem Ada Lea bracht…
AlbumsRecensies

Peach Baby – Sensations (★★★): Zeg ‘hej’ tegen dit Zweedse trio

Peach Baby is een Zweeds meidentrio, bestaande uit Judith Stocks, Elenoor Rovers en Moa McAllister. De band die vooral richting alternatieve dreampop…
AlbumsRecensies

Someone - Shapeshifter (★★★): Samen de donkere wintermaanden doorkomen

Sinds 2017 brengt de Nederlands-Britse Tessa Rose Jackson muziek uit onder de naam Someone. Een op het eerste zicht niet zo veelzeggende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.