Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Leon Vynehall – “Mothra” & “Ecce! Ego!”

Wie de Britse houseproducer Leon Vynehall nog niet kent, heeft iets gemist. Zijn debuut Nothing Is Still uit 2018 was een elektronisch meesterwerk waarop hij zich, naast zijn dj-carrière, ook als componist bewees. Het album vertelde op geheel instrumentale wijze het verhaal van de producer zijn familie die van Groot-Brittanië naar de Verenigde Staten migreerde. De opvolger hiervan zal Rare, Forever heten en de nummers “Mothra”/”Ecce! Ego!” krijgen we nu al te horen.

“Ecce! Ego!” is Latijn voor ‘aanschouw mij’ en vat volgens Vynehall zelf de plaat goed samen. Het zou namelijk een album zijn dat over zijn eigen geest gaat, een introspectief werk. Voor, door en over hem geschreven dus. Het is een sterk nummer dat meteen heel kenmerkend is voor de Brit zijn stijl. Het zwelt zeer langzaam aan, met organisch klinkende strijkers, om dan compleet weg te duiken in warme trage bassen. “Mothra” bloeit ook langzaam open en maakt gebruik van euforisch klinkende synthscaping. De nummers zijn alleszins een veelbelovende start voor Rare, Forever dat 30 april verschijnt.

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Teen Creeps: 'Over het algemeen wordt er minder geroepen'

Het Gentse Teen Creeps steekt de gitaarmuziek van de jaren negentig in een nieuw jasje en vulde met debuut Birthmarks menig jeugdhuis…
AlbumsRecensies

Teen Creeps – Forever (★★★★): Nog altijd jaren negentig, nog altijd goed

Het Gentse Teen Creeps deed er eventjes over om op gang te komen. Debuutrelease EP uit 2014 kwam in eigen beheer uit;…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Forever"

Wie op zoek is naar vrolijke indierock, is bij de jongens van Sea Girls aan het juiste adres. Al jaren is de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.