Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Thyla – “Breathe”

Het wemelt van de leuke opkomende bandjes in het Verenigd Koninkrijk en Thyla is daar ongetwijfeld eentje van. Het is wel niet zo dat de Britten nog maar net begonnen zijn aan hun carrière, want de eerste single dateert al uit 2017. Toch wist het viertal altijd een beetje onder de radar te blijven en verscheen er bijvoorbeeld ook nog steeds geen debuutplaat. Geen haast natuurlijk, maar de singles die we tot nu toe te horen kregen mogen er best zijn. Dit jaar zou er wel werk gemaakt worden van dat album, met niemand minder dan producer Josh Harrison (van o.a. Royal Blood en Blood Red Shoes) achter de knoppen. Het splinternieuwe “Breathe” is in elk geval al een leuke eerste single van dat nieuwe hoofdstuk.

De nieuwe single is er in elk geval eentje die voor een leuke sfeer zorgt. “Breathe” komt nogal dromerig op gang met heel wat elektronica, maar al snel komt er een leuke baslijn bij die de boel op sleeptouw neemt. Frontvrouw Mille Duthie heeft wat reverb op haar stem gezet, dat bijdraagt aan het mysterieuze sfeertje. We blijven wel even op onze honger zitten, maar eenmaal het eerste refrein aanbreekt, zijn we mee. Het tempo gaat wat omhoog, de zang lijkt redelijk makkelijk mee te zingen en alles valt als het ware eindelijk op z’n plek. De betere dromerige poprock uit het Verenigd Koninkrijk dus, en dankzij deze single kijken we nu al uit naar die debuutplaat.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1500 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Knuckle Puck - 20/20 (★★½): Geslaagd op voldoende wijze

Knuckle Puck is een Amerikaans vijftal dat het label ‘Yet another pop punk band’ dankzij melodische poppunkliedjes met een stevige portie dramatiek en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Sounds - "Breathe"

Dit jaar trok Bad Sounds zich even terug om aan nieuw materiaal te werken. Voor hun aankomende ep Escaping From A Violent Time…
AlbumsRecensies

Tiny Moving Parts - breathe (★★★★): Pijnpunten ombuigen naar grootste sterkte

In de poel van uniformiteit die bulkt van de poppunkbands is er zo nu en dan eentje dat er op de een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.