Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Fuckfuckfuck – “Bad Habits”

Nederlanders zijn extravert, open en hebben vaak oog voor het commerciële. Wij Belgen zijn door de band wat braver en denken dat we enkel door hard werken er wel komen. Fuckfuckfuck is en een Nederlandse band die ons garagepunk brengt waar wat rock ‘n roll in verweven zit. De clip doet vermoeden dat je live in een waar feestje terecht komt en dan geeft zo’n nummer digitaal vaak niet de juiste waarde weer. Toch druipt de energie er vanaf en gaat Fuckfuckfuck verder dan de clichématige aspecten van de garagepunk.

The Clash, the Ramones… ze passeren allemaal de revue in dit nummer. Een zeer herkenbaar refrein dat misschien net iets te repetitief wordt gespeeld, maar het is wel zo dat het als een oorworm geplant is na één luisterbeurt. De strofen zijn rustiger en geven het publiek de nodige rust en adempauze. Het is wel erg knap dat deze strofen gevarieerd gebracht worden en zo krijg je ook niet het gevoel dat het eentonig wordt. Dat net deze strofen wat rustiger zijn, zorgt er wel voor dat het refrein dubbel zo explosief klinkt.

Fuckfuckfuck is in Nederland zeker geen onbekende en de muziek past perfect in een groter plaatje. Met dit nummer kan het zo toch wel even snel gaan, ook in het buitenland. Maar toch blijven we ervan overtuigd dat deze band live moet knallen. Wat kijken wij er naar uit om deze gozers live bezig te zien, knaldrang krijgt plots een andere dimensie.

Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single FuckFuckFuck - "Anal"

Alle remmen los. Zo omschrijven we de verse FuckFuckFuck misschien nog best. Deze Nederlanders brengen garagepunk met een streep rock-’n-roll dat vraagt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Iceage – “The Holding Hand”

De Denen van postpunkband Iceage brengen met “The Holding Hand” hun eerste single onder het label Mexican Summer. Na Beyondless, de voorlopig…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skegss - "Valhalla"

Skegss zegent ons opnieuw met verse muziek, deze keer met een Scandinavische titel. De single “Valhalla” is de vierde in een reeks…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.