Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Escape The Fate – “Not My Problem” (feat. Travis Barker)

© CPU – Toon Miermans

De gloriedagen van Escape The Fate liggen al een geruime tijd achter hen. De emocoreband bracht in 2006 een debuutplaat uit en dat bleek perfect in die tijdsgeest te passen. Schreeuwerige vocals en emotionele songs zorgden ervoor dat de band meteen een ruime fanbase kreeg. Ondertussen zijn we aan album nummer zeven toe en de band lijkt alle registers open te trekken om toch terug wat aandacht op te eisen. Er zijn namelijk enkele fascinerende features te horen op Chemical Warfare. Nadat we vorig jaar nog “Invincible” met Lindsey Stirling konden beluisteren, krijgen we vandaag “Not My Problem” met drumkanon Travis Barker.

Waar Travis Barker, vooral gekend als drummer bij Blink-182, het afgelopen jaar vooral opdook bij rappers, speelt hij nu nog eens drums bij een band met gitaren. Vooraleer het nummer echt in gang schiet, bouwt de song nogal braaf en traag op. Je krijgt niet meteen het gevoel hier naar een stevige rockgroep te luisteren, maar eens de gitaren een versnelling hoger schakelen, word je wel meegenomen. Escape The Fate brengt helemaal niets vernieuwend in “Not My Problem” maar zoals de titel zegt, trekt de band zich daar niets van aan. En hoewel de song voor een groot deel een beetje plat en braaf klinkt, krijgen we na een goeie twee minuten toch wat geschreeuw en een kleine break. Misschien net wat te laat om de song nog spannend te maken, maar zo toont Escape The Fate toch maar weer dat ze nog net geen popband zijn geworden.

Chemical Warfare verschijnt op 19 februari.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3390 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Machine Gun Kelly - mainstream sellout (★★★): Succesvol vasthouden aan zijn poppunkstatus

Van Machine Gun Kelly kan je zeggen wat je wil, maar dat hij een omstreden figuur is, is een open deur intrappen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KennyHoopla - "DIRTY WHITE VANS//"

KennyHoopla is een van de recentste revelaties binnen het poppunkgenre. Hij scoorde al enkele hits zoals “how will i rest in peace…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Machine Gun Kelly (feat. Bring Me The Horizon) - “maybe”

Toen MGK vorige zomer op de proppen kwam met “Papercuts“, verkondigde hij dat zijn nieuwe gitaaralbum een hardere en donkere versie zou worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.