Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alicia Clara – “Hazemaze”

Ze is geboren in Europa, maar woont nu al enkele jaren in het Canadese Montreal. Daar werkt Alicia Clara samen met haar band gestaag aan een muzikale carrière. Debuut “Closing Time at the Gates” introduceerde ons aan de zweverige stem van Alicia die door aangename dreampop ondersteund wordt. Opvolger “Five” bracht meer van dat, inclusief de aankondiging van een debuut-ep. Outsider/Unusual verschijnt op 21 februari onder het label Hot Tramp Records, en naast “Five” zal daarop ook het nieuwe “Hazemaze” pronken.

De etherische dreampopelementen blijven bewaard op “Hazemaze”, maar een energieke drum trekt het nummer helemaal op gang. Het is wat anders dan Alicia’s vorige twee nummers, wat zorgt voor de nodige variatie in haar (tot nog toe) beperkte repertoire. “Hazemaze” gaat over een gefaalde relatie, maar waar sommige tekstschrijvers al gauw in clichés zouden vervallen, slaagt Alicia erin een sterk streepje poëzie neer te zetten. Met ‘I told you I’d never be your dusty snack / Bottom shelf food, only late hours / Joke’s on me, I fooled myself’ vergelijkt ze zichzelf met de overschot van een lekkernij, terwijl ze zich later als een roos met doorns ziet. Het is allemaal wat tragisch, maar gelukkig klinkt de muziek van Alicia’s band vrolijk genoeg om het nodige tegengewicht te bieden.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.