AlbumsRecensies

Olivia Dean – What Am I Gonna Do on Sundays? (★★★½): Deze ep luisteren natuurlijk!

Wie er graag vroeg bij is om de ‘one’s to watch’-lijstjes voor 2021 te bekijken, heeft de naam Olivia Dean vast en zeker al eens gehoord of gelezen. Begin dit jaar gaf de Britse zangeres nog een show op onze Facebook-pagina en nu schittert ze in lijstjes van onder andere VEVO en Amazon tussen mooie namen als girl in red, Holly Humberstone en Baby Queen. We waren er dus vroeg bij, maar wij hadden ook toen al gezien dat Olivia talent had. Met haar wonderlijke mix van pop, r&b en soul maakte ze keer op keer een uiterst smakelijke cocktail. De jonge zangeres maakt eigenlijk de perfecte muziek voor een luie zondagmiddag, dus vandaar de toepasselijke titel van haar tweede ep: What Am I Gonna Do on Sundays?.

Het antwoord op die vraag is dan ook simpel: naar de ep luisteren. Die opent met de titeltrack, waaruit meteen duidelijk wordt wat we voor het komende kwartiertje kunnen verwachten. “What Am I Gonna Do on Sundays?” bloeit dan ook helemaal open. Een zwoele baslijn en een beat zijn de basisingrediënten. Even later komen daar wat euforische elektronische touches bij, maar het is toch gewoon Olivia zelf die zichzelf moeiteloos in de kijker zingt. Dat pakt misschien zelfs nog beter uit op “Echo”. Hier klinkt de Britse al wat opgewekter, waardoor het hitpotentieel misschien ook al wat hoger ligt. Het totaalplaatje klopt in elk geval telkens perfect.

Toch zijn er twee van de vier nummers die er écht uitspringen. “The Hardest Part” spant daarin de kroon. Een prachtig nummer met een leuke vibe, zwoele baslijn en gewoon een betoverende Olivia die iedereen moeiteloos om haar vinger windt. Smakelijke soul op een bedje van pop en r&b, de doorbraakhit van de Britse zangeres lijkt een feit. Op die andere, “Out”, krijgen we dan weer helemaal het tegenovergestelde te horen. Geen bassen en beats, maar gewoon een piano en een emotionele stem. De kers op een sterke ep, die het nieuwe tijdperk van Olivia Dean inluidt. De weg naar de top lijkt nu helemaal open te liggen.

Olivia Dean is al een tijdje bezig, maar lijkt volgend jaar aan een definitieve doorbraak te beginnen. What Am I Gonna Do on Sundays? lijkt dan ook op het perfecte moment te komen om het startschot van die doorbraak te geven. Met een ijzersterke soulstem, een tikkeltje euforie en vooral heel wat zwoele nummers weet de Britse zangeres zichzelf in de kijker te zetten. Een perfecte ep voor op zondagnamiddag dus!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1577 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Loyle Carner - hugo (★★★★★): Een les in kwetsbaarheid

In de jaren die zijn verstreken sinds Loyle Carner zijn laatste album, Not Waving, but Drowning, op ons afvuurde, is er veel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Dean - "Danger"

De talentenpoel van aan de andere kant van het kanaal puilt alsmaar meer uit van de visjes die aan de rand van…
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 2): Nederland boven met een Brits sausje

De tweede dag van Down The Rabbit Hole ging van start onder een stralende zon net zoals de vorige dagen het geval…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.