AlbumsRecensies

Olivia Dean – What Am I Gonna Do on Sundays? (★★★½): Deze ep luisteren natuurlijk!

Wie er graag vroeg bij is om de ‘one’s to watch’-lijstjes voor 2021 te bekijken, heeft de naam Olivia Dean vast en zeker al eens gehoord of gelezen. Begin dit jaar gaf de Britse zangeres nog een show op onze Facebook-pagina en nu schittert ze in lijstjes van onder andere VEVO en Amazon tussen mooie namen als girl in red, Holly Humberstone en Baby Queen. We waren er dus vroeg bij, maar wij hadden ook toen al gezien dat Olivia talent had. Met haar wonderlijke mix van pop, r&b en soul maakte ze keer op keer een uiterst smakelijke cocktail. De jonge zangeres maakt eigenlijk de perfecte muziek voor een luie zondagmiddag, dus vandaar de toepasselijke titel van haar tweede ep: What Am I Gonna Do on Sundays?.

Het antwoord op die vraag is dan ook simpel: naar de ep luisteren. Die opent met de titeltrack, waaruit meteen duidelijk wordt wat we voor het komende kwartiertje kunnen verwachten. “What Am I Gonna Do on Sundays?” bloeit dan ook helemaal open. Een zwoele baslijn en een beat zijn de basisingrediënten. Even later komen daar wat euforische elektronische touches bij, maar het is toch gewoon Olivia zelf die zichzelf moeiteloos in de kijker zingt. Dat pakt misschien zelfs nog beter uit op “Echo”. Hier klinkt de Britse al wat opgewekter, waardoor het hitpotentieel misschien ook al wat hoger ligt. Het totaalplaatje klopt in elk geval telkens perfect.

Toch zijn er twee van de vier nummers die er écht uitspringen. “The Hardest Part” spant daarin de kroon. Een prachtig nummer met een leuke vibe, zwoele baslijn en gewoon een betoverende Olivia die iedereen moeiteloos om haar vinger windt. Smakelijke soul op een bedje van pop en r&b, de doorbraakhit van de Britse zangeres lijkt een feit. Op die andere, “Out”, krijgen we dan weer helemaal het tegenovergestelde te horen. Geen bassen en beats, maar gewoon een piano en een emotionele stem. De kers op een sterke ep, die het nieuwe tijdperk van Olivia Dean inluidt. De weg naar de top lijkt nu helemaal open te liggen.

Olivia Dean is al een tijdje bezig, maar lijkt volgend jaar aan een definitieve doorbraak te beginnen. What Am I Gonna Do on Sundays? lijkt dan ook op het perfecte moment te komen om het startschot van die doorbraak te geven. Met een ijzersterke soulstem, een tikkeltje euforie en vooral heel wat zwoele nummers weet de Britse zangeres zichzelf in de kijker te zetten. Een perfecte ep voor op zondagnamiddag dus!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Dean - "Echo"

Groot nieuws, want de Britse soulzangeres Olivia Dean komt dit jaar nog met een nieuwe ep naar buiten. Haar naam doet misschien…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Olivia Dean - "The Hardest Part"

Wie een tijdje terug onze Winterslaapsessies heeft gevolgd, kon samen met ons al het talent van Olivia Dean ontdekken. We weten niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.