Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rupelsoldaten – “Oog Om Oog”

Belgische reggae, het is een zeldzaam gegeven. Er zijn maar een klein aantal bands en artiesten die het genre aandurven en degelijke nummers maken. Skyblasters en Atomic Spliff zijn groepen die dat al jaren doen. Nieuwe bands als Camel’s Drop maken stilaan naambekendheid in de scene. Maar er is maar één groep die al jarenlang reggae maakt in onze moedertaal, de Rupelsoldaten. Met “De Genezing” uit 2010 veroverden ze heel wat harten en waren de deuren naar meer geopend.

Het was even stil rond deze strijders, maar nu zijn ze volledig terug met hun nieuwe single “Oog om Oog”. Geen typische reggaetrack, maar eerder één die een opmars en protest aankondigt. Zoals we gewoonlijk zijn neem bandlid Reflexow het refrein op zich waardoor we al konden vermoedden dat het  zou blijven hangen. Het is duidelijk dat de Rupelsoldaten niet tevreden zijn met het politieke status quo van het westen. Ieder lid brengt een sterke boodschap vol kritiek, omdat ze zich niet willen laten doen. Het zijn soldaten voor iets! De Rupelsoldaten lijken sterker dan ooit! Wanneer beginnen ze hun opstand tegen het westen?

InstagramFacebookTwitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

98 posts

About author
De liefde voor muziek is oneindig.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Camel's Drop - "Superspreader"

Eerder haalden we al aan dat er niet heel veel Belgische reggae is. Hier en daar horen we eens iets passeren van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chronixx - "COOL AS THE BREEZE / FRIDAY"

Chronixx is niet meer weg te denken uit de nieuwe reggae generatie. Sinds Dread & Terrible in 2014 brengt de Jamaicaanse artiest albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ndugu - "IDWIL"

Ndugu is een akoestisch hiphopproject onder leiding van Owen Perry Weston, die we kennen van bij onder andere PAARD. De vijfkoppige Gentse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.