Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Frock Destroyers – “Her Majesty”

Ondanks dat RuPaul’s Drag Race al ruim tien seizoenen telt, lijkt het programma nu populairder dan ooit. De laatste jaren verzamelde het programma een twintigtal Emmy’s en daarnaast zijn er nu ook spin-offs in het Verenigde Koninkrijk, Canada en zelfs Nederland. Begin dit jaar zagen fans van over de hele wereld voor het eerst hoe dragqueens het tegen elkaar opnamen in RuPaul’s Drag Race UK en naar goeie gewoonte moesten de deelnemers ook daar kleren ontwerpen, acteren, dansen, liedjesteksten schrijven, zingen…

Een van de hoogtepunten van het seizoen was zonder twijfel Frock Destroyers. Tijdens de vijfde aflevering werden er twee groepen gevormd die het tegen elkaar moesten opnemen en Frock Destroyers wist hun concurrent met gemak te verslaan. Baga Chipz, Blu Hydrangea en Divina De Campo bracht er “Break Up Bye Bye” en dat met een toffe tekst, leuke choreografie en een hoop eigenheid. Ondanks dat het de bedoeling was dat het trio slechts één nummer zou uitbrengen, wilden fans snel meer. Er liep zelfs een petitie om Frock Destroyers naar het Eurovisiesongfestival te sturen.

Binnenkort brengt de groep toch een album uit en daarvan krijgen we vandaag voor het eerst sinds het tv-programma een nummer te horen. “Her Majesty” heeft een leuke beat waardoor het lied snel overtuigt en muzikaal wordt er verschillende keren naar een hoogtepunt toe gewerkt. De opbouw zit dus vrij goed en dat wordt gecombineerd met een toffe tekst met hier en daar een vleugje humor. Tijdens de wedstrijd werd er al meegeven dat niet alle bandleden een geweldige stem hebben, maar ook hier compenseren ze dat met attitude en inleveringsvermogen. “Her Majesty” is de comeback waarop we stiekem zaten te wachten.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

545 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.