Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Melin Melyn – “Rebecca”

Sommige psychedelische muziek is gemaakt om bij te zitten en te luisteren, andere is gemaakt om je te doen dansen. Melin Melyn, uit Wales, maakt psychpop van de tweede soort: dweperig en zweverig, maar vooral catchy en swingend. De band maakte eerder al haar debuut met het zonovergoten “Mwydryn”, en hoewel we van hun Welshe lyrics niet veel verstaan, is het wel een dopamineshot van formaat. Het twangy folkrandje dat aan hun muziek zit, is beslist een van de geheimen achter de goedgezinde sfeer die het viertal weet te scheppen, al blijkt de bende ook in staat tot een pak meer als we hun nieuwste single “Rebecca” mogen geloven.

Starten doet het nummer traag en schommelend, met een paar goed gemikte bluesakkoorden die na een minuutje traag huppelen ontaarden in een vliegensvlug spervuur van rauw gitaargeweld. Frontman Gruff schreeuwt zijn stem op maniakale wijze naar de vaantjes terwijl een bevende saxofoon zich mengt in de chaos, maar daar al snel verjaagd wordt door het aanstekelijk gebrul van Gruff. Het is een swinger om je helemaal op te laten gaan, die “Rebecca”, en zo hebben we ze graag!

Facebook / Instagram

Related posts
InstagramLiveRecensies

Left of the Dial 2023 (Festivaldag 2): Rotterdam in de mix

Na regen kwam gisteren in Rotterdam jammer genoeg geen zonneschijn, al deerde dat de pret op de tweede dag van Left of…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Melin Melyn - "I Paint Dogs"

Het gebeurt niet vaak dat Welshe bands hun publiek ook in die taal aanspreken, maar dat is exact wat Melin Melyn onderscheidt…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Melin Melyn - "Hold The Line"

Even dachten we dat Melin Melyn zich aan een cover van Toto had gewaagd toen we de titel van de nieuwe single…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.