Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAIM – “Feel The Thunder”

HAIM surfte voor het eerst op de radiogolven in 2013 en sindsdien brachten de drie zussen drie albums uit. De Amerikaanse band heeft sinds het begin een herkenbare en leuke sound, maar met hun meest recente album sloegen ze de bal redelijk mis. Woman in Music Pt. III leek vooral energie en passie te ontbreken, waardoor de plaat niet geweldig hard aansloeg. Toch stonden er met “I Know Alone“, “The Steps” en “FUBT” zeker een aantal leuke nummers op.

Energie is zeker en vast wel aanwezig op “Feel The Thunder”. HAIM maakte dit lied voor de soundtrack van The Croods: A New Age en liet zich daarvoor inspireren door Guns N’ Roses. Dat laatste vertaalt zich in veel drums, scheurende gitaren en zang die zo nu en dan wat meer bij schreeuwen aanleunt. ‘It’s big, it’s loud’ wordt er gezongen en dat is zeker waar. De maat wordt vaak aangegeven op een koebel en elke keer die geraakt wordt, raakt onze voet de grond, terwijl we op onze luchtgitaar spelen. Op de nieuwe van HAIM voelen we niet alleen de donder, maar eindelijk voelen we opnieuw de heerlijke energie die HAIM vroeger uitstraalde.

Facebook / Instagram

 

 

940 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 1): Een liefdevol en muzikaal weerzien

De festivalzomer is in volle gang en Down The Rabbit Hole is eindelijk begonnen. Na een regenachtige avond ging het festival vrijdag…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…
AlbumsRecensies

Yumi Zouma - Present Tense (★★★★): Uitblinken in verfijning

Langeafstandsrelaties zijn niet meteen voor iedereen weggelegd, maar voor de Nieuw-Zeelandse bandleden van Yumi Zouma werkte die formule op muzikaal vlak net…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.