Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Froukje – “Licht en Donker”

Muziek maken in het Nederlands… Wat ooit zo verafschuwd werd, zit vandaag terug helemaal in de lift. Zeker bij onze Nederlandse noorderburen gaat het voor de wind: Goldband, Eefje de Visser, Joost… Stuk voor stuk toppers. Wie we binnenkort – of nu al gedeeltelijk – in dat lijstje zullen terugvinden is Froukje Veenstra. De 19-jarige Nederlandse begon begin dit jaar met haar muzikale project, zijnde haar voornaam, en scheerde meteen hoge toppen. Sterker nog, dankzij haar eerste twee singles “Groter Dan Ik” en “Ik Wil Dansen” zijn we er zelfs van overtuigd dat Nederlandse rapgetinte muziek niet per se (op het randje van) marginaal hoeft te zijn. Met spitsvondige teksten en een catchy beat kunnen we nu al met zekerheid zeggen dat haar toekomst er rooskleurig uitziet. We maken er dan ook geen geheim van dat we enthousiast werden toen single nummer drie “Licht en Donker” werd aangekondigd.

Van al die catchy beats is er op “Licht en Donker” geen sprake. Althans, dat lijkt maar zo. Het nieuwste exemplaar van Froukje begint ingetogen met een klassieke piano en de breekbare stem van de Nederlandse. ‘Ergens tussen licht en donker zijn we diep gezonken’, klinkt ze redelijk emotioneel. Toch voel je dat er iets zit aan te komen. Uit al die melancholie bloeit dan ook een ietwat stevigere beat. Ook Froukje zelf klinkt al wat harder, waardoor het nummer naar een nieuw niveau wordt getild. Hoe verder “Licht en Donker” vordert, hoe grootser alle elektronica klinkt. De teksten blijven lekker diep zoals gewoonlijk. Zeker als alle stemmen tegen het einde allemaal door elkaar lopen, klinkt dat indrukwekkend. Froukje bloeit, net zoals haar nieuwste single, helemaal open en dat is op z’n minst een paar luisterbeurten waard.

Het is dus een kant van de Nederlandse die we nog niet te vaak hoorden, maar het heeft zeker en vast iets. Ons wist Froukje in elk geval ook op deze manier te overtuigen, waardoor we des te benieuwder zijn naar wat de toekomst haar brengt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

838 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Zwangere Guy, Compact Disk Dummies, Ruben Block en meer naar WERCHTER PARKLIFE

Rock Werchter mag dan wel niet doorgaan, net als vorig jaar komt de organisatie met een alternatief. De Zomerbar van vorig jaar…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Froukje: ‘In 2021 wil ik actief kiezen om positiever in het leven te staan’

Er is een nieuw fenomeen opgestaan in de Lage Landen: Froukje. De negentienjarige zangeres bracht onlangs haar debuut-ep Licht en Donker uit en veroverde…
AlbumsRecensies

Froukje - Licht en Donker (★★★½): Symbiose der tegenstellingen

Het was een hele lange tijd not done, maar de laatste jaren geniet het van een gigantische populariteit: muziek maken in het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.