Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Descendents – “On You” & “Hindsight 2020”

Descendents bestaat al quasi eeuwig in muziekland en maakt al punk sinds eind jaren zeventig, een periode waarin veel van ons nog niet geboren waren. Met een zeer consistente bezetting was Descendents geen productieve band, maar wel een band met een eigen geluid. Met hun typische hoge snelheid en punk die toch al begon te neigen naar hardcorepunk, was Descendents een stevige tante en daar hebben de jaren weinig slijt op.

Zanger Milo Aukerman zag de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten naderen en kroop in zijn pen. Omdat hij dan ook nog eens fervent ukelelespeler is, bracht hij deze nummers reeds solo uit. Zowel “On You“, “Hindsight 2020” als “Royal Flush” bracht hij uit onder zijn alter ego RebUke. Het was een plotse opwelling van frustratie waarvan hij vond dat het snel ter ore moest komen. Twee weken na datum brengt hij dan met Descendents de ultramini-ep Suffrage uit, waarop de nummers “On You” en “Hindsight 2020” staan. Alhoewel ze bij RebUke al vlot klonken, klinken ze nu vooral voller en snediger. De boodschap wordt er nu echt ingeramd, en dat zijn we niet anders gewend. “On You” is heerlijk snel en met de korte solo zoeken ze geen compromis. “Hindsight 2020” is iets rustiger, maar de meer dreigende ondertoon en de afwisseling verzekeren dat de boodschap zeker aankomt.

Suffrage is een leuk tussendoortje, waarbij de boodschap zeker zo belangrijk is als de muziek. Misschien niet voor de modale muziekliefhebber, maar wel voor deze band zelf. De boodschap is duidelijk: denk goed na voor je gaat stemmen. Het is alvast vrij helder hoe deze heren denken.

Facebook 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Descendents - "Nightage"

Vorige maand vertelden we jullie al dat er een speciaal project zit aan te komen van punkveteranen Descendents. De Californische band nam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Clowns - ''Does It Matter?''

De Australische band Clowns brengt voor het eerst in twee jaar weer nieuwe muziek uit; en dat is geen grap. Na hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Descendents - "Baby Doncha Know"

De orginele punk-rage uit de jaren zeventig en tachtig heeft ongeveer even lang geduurd als deze coronapandemie, en toch blijft het nalatenschap…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.