banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Passenger – “A Song for the Drunk and Broken Hearted”

© CPU – Ymke Dirikx

Al dertien albums heeft Mike Rosenberg, ook bekend als Passenger, uitgebracht. De man brak in 2012 door met “Let it Go” waarmee hij meerdere keren op nummer één kwam te staan. Sindsdien is hij niet meer uit het muzieklandschap weg te denken. Begonnen als ‘het kleine broertje’ van Ed Sheeran, maar ondertussen al enkele jaren een volwaardige artiest op zichzelf. Zo stond hij in 2012 nog in het voorprogramma van Ed Sheeran in Nederland, en het jaar erop verkocht hij dezelfde zalen alleen uit. Het is echter geen goed idee Passenger enkel te linken aan zijn grote doorbraak, want hij heeft sindsdien meerdere pareltjes uitgebracht. Zo heb je “Young as the Morning, Old as the Sea”, dat ook meerdere keren op nummer één stond, en “The Way That I Love You”.

Nu kunnen we ons verlekkeren op een single die ook op zijn nieuwe album zal komen te staan. Het nummer begint net iets opgewekter dan we van hem gewoon zijn; dat zorgt dan ook meteen voor een feelgoodvibe. Het doet op een manier denken aan “Anywhere”. Elke leegte die de zang achterlaat, wordt mooi opgevuld door een melodieuze leadgitaar. Dit zorgt ervoor dat het oor altijd iets heeft om te volgen. Het valt de gitaristen onder ons misschien ook op dat de capo op de akoestische gitaar zeer hoog staat, waardoor deze een best licht geluidsspectrum heeft. Toch schreef Rosenberg het nummer in een periode nadat hij net uit een relatie kwam. Het kreeg de titel “A Song for the Drunk and Broken Hearted” (wat ook de titel van zijn nieuw album zal zijn) en gaat over hoe kwetsbaar je bent op dat moment. Volgens Rosenberg is liefde verliezen en dronken zijn een fase waar iedereen ooit door gaat. Deze gedachten merk je ook aan de melancholie in de tekst: ‘And shadows fill the room / Where sorrows come to drown / Your heart’s a lead balloon / As you sink another one down’

Verder worden er ook referenties gemaakt naar The Joker, waar Rosenberg fan van is. Dit gaf hem het ideale excuus om zich te verkleden als clown voor de videoclip. Deze donkere atmosfeer helpt hem het verhaal van zijn single helemaal volgens de correcte sfeer te laten overkomen. Kortom, je kan je verwachten aan meeslepende melodieën gecombineerd met een fragiele stem, zoals we gewoon zijn van Passenger.

A Song for the Drunk and Broken Hearted komt uit op 8 januari 2021. Voorlopig staat er een concert gepland op 24 maart in het Koninklijk Circus te Brussel, maar of dat zal doorgaan zal afhangen van hoeveel roet corona nog in het eten zal gooien.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sven Ross - ''Blue Birthday''

Nadat Sven Ross zijn debuutsingle ”Heart Against The Rocks” al op zijn verjaardag uitbracht, staat het jaarlijkse fenomeen op zijn tweede single…
Albums

Passenger - Songs for the Drunk and Broken Hearted (★½): Het dertiende in een dozijn

De Britse singer-songwriter Mike Rosenberg, beter bekend als Passenger, zet 2021 in met zijn dertiende album. Zich opgewerkt van het voorprogramma van…
AlbumsRecensies

Passenger - Runaway (★★★★): Eerlijke eenvoud troef

Passenger kennen we allemaal nog van zijn wereldsucces “Let Her Go“, deze overschreed dit weekend de twee miljard weergaves op YouTube. Maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.