Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Emily Vu – “Self Love”

Ze is amper negentien, komt uit Californië en heeft maar liefst 1,4 miljoen volgers op het immens populaire platform TikTok. Haar naam is Emily Vu. Debuutsingle “What Happened, Happened” heeft inmiddels meer dan anderhalf miljoen streams op Spotify en daarmee is de jonge multi-instrumentaliste rustig op weg om zieltjes te winnen. Ze werkte reeds samen met songwriter Simon Wilcox (Camila Cabello, Britney Spears) en producer Sir Nolan (Khalid, Shawn Mendes), het mag dus duidelijk zijn dat er grootse plannen liggen voor deze jonge dame. Haar nieuwste single “Self Love” is een frisse popsong waarmee de zangeres een belangrijk onderwerp onder de aandacht brengt bij haar leeftijdsgenoten.

In net geen twee en een halve minuut herinnert de jonge zangeres haar luisteraars aan de self love waaraan het hen vaak ontbreekt. ‘I know I can’t please everyone. Yeah I’m giving myself love’, klinkt het. Ze verkoopt het allemaal heel makkelijk en dat moet misschien ook wel als je zo veel (jonge) volgers hebt op TikTok. Dat Emily Vu nog jong is, horen we ook aan haar stem, al zorgt dat ook voor een frisse, positieve wind. Verder is het nummer niet heel gecompliceerd. De duidelijk aanwezige bas en drums zorgen voor een aangename continuïteit. Zonder dat het nummer echt tot een climax komt, is het wel heel erg catchy en dan besef je opeens hoe snel die paar minuten voorbij gaan. Less is more en als je het doelpubliek van de zangeres voor ogen houdt, zou dit wel eens haar succesformule kunnen zijn.

Op 20 november verschijnt ep Found, de opvolger van debuut ep Lost& die eerder dit jaar verscheen.

Facebook / Instagram / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Clara Luciani - Cœur (★★★★): In glitter gehulde Franstalige popmuziek

Een tweede plaat maken is voor heel wat muzikanten een bitterzoete vloek, maar evenzeer de uitgelezen kans om jezelf als artiest echt…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Butch Vig (Garbage): ‘Dit album zal veel mensen pisnijdig maken, maar dat kan ons geen zak schelen'

Zijn naam is te bewonderen op albums van Nirvana, Foo Fighters, Green Day en Smashing Pumpkins, de producerhoed van levende legende Butch…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Drew Sycamore - Sycamore (★★★½): Zorgeloze discopop

Ondanks de pandemie hadden ze bij Warner Music goud in handen met het tweede album van Dua Lipa. De discopop die we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.