Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dan Kye – “Raro”

Jordan Rakei

 

Dan Kye is een naam die niet meteen een belletje doet rinkelen, maar wanneer we zeggen dat dit het alter ego is van ene Jordan Rakei, zou je toch ergens wel een klingel-klangel geluidje mogen horen. De Nieuw-Zeelandse Australiër week in 2014 uit naar Londen waar hij zielsverwanten vond als Tom Misch, Alfa Mist en Barney Artist, wiens muziek balanceert op de dunne koord tussen jazz, neo-soul en hiphop. In 2016 zocht hij naar een uitlaatklep voor zijn elektronische muziek, waardoor Dan Kye in het leven geroepen werd. Hij startte met het remixen van zijn eigen nummers en aan het einde van dat jaar verscheen er met Joy, Ease, Lightness zijn eerste ep. Later mocht hij samenwerken met Bonobo en draaide hij op feestjes van Lefto, Gilles Peterson en Maribou State.

De laatste tijd werd het weer wat stiller rond Dan Kye aangezien hij als Jordan Rakei genoeg werk had met Origin, dat in juni vorig jaar verscheen. Een drietal weken geleden liet hij opeens weer van zich horen met “Rainbow Road” dat werd geïnspireerd door Mario Kart en Prince. Hierbij kondigde hij ook meteen zijn eerste lp Small Moments aan die verschijnt op 13 november.

“Raro” is dus het tweede nummer dat we te horen krijgen van Small Moments, dat in totaal acht nummers zal tellen. De single start nogal dromerig met zachte synths en een zuiderse beat, maar wanneer de drums invallen, schiet de dansbaarheid van “Raro” meteen de hoogte in. Tegen het einde komen er nog wat extra bliepjes bij die het dansplaatje helemaal compleet maken. Jordan maakte dit nummer met zonnige zondagen op het strand in het achterhoofd en we moeten zeggen dat hij er best wel goed in geslaagd is om die gedachten om te zetten in muziek.

Facebook / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jordan Rakei - "Flowers"

Jordan Rakei zet zichzelf vandaag in de bloemetjes, want hij is terug met gloednieuwe muziek. Zijn roots liggen in Nieuw-Zeeland en Australië,…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…
LiveRecensies

Jordan Rakei @ Ancienne Belgique (AB): Routineklus met twee gezichten

‘Hey jongens, wat willen jullie eigenlijk horen?’ Voor hij aan zijn derde nummer van de avond begint, peilt de Australische singer-songwriter Jordan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.