Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Endlingr – “Rauchblau”

(c) Anton Coene

Wat krijg je wanneer je stonerrock met jazzrock laat botsen? Een ruwe brok psychedelische scape-rock, zoals Endlingr het zelf graag noemt. De band van bezielers Jo De Geest (John Ghost), Kris Auman (Ladakh, Alfredo) en Sylvester Vanborm (Future Old People Are Wizards, Wallace Vanborn) komt op 15 januari, na ruim drie jaar, met hun debuutplaat. Met hun eerste single “Rauchblau” maken ze de luisteraar meteen duidelijk welke richting het project zal uitgaan.

Die richting is er een van een duistere, bevreemdende hypnose. De band schuurt en krast over hun snaren op een manier die ons ook wel wat aan Amenra doet denken. Ruim zes minuten lang weet het trio de dreiging, koude rillingen incluis, in leven te houden. Geen enkel moment geven ze je een muzikale nekslag, maar geleidelijk aan versmachten ze je als een wurgslang met hun duistere muzikaliteit. Met platenlabel Consouling Sounds hebben ze in ieder geval een mooie thuishaven te pakken.

Debuutalbum From The Molten Vaults verschijnt op 15 januari 2021. Benieuwd waar dit heen gaat!

FacebookInstagram

 

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

144 posts

About author
Gediplomeerd cultureel ondernemer en manager als OENGER, functioneel analist als inkomstenbron.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Elias - "Explode / Boalis"

Hoewel Elias Devoldere als solo-artiest nog niet zo veel op zijn naam heeft staan, bereikte hij al redelijk wat bij andere projecten….
InstagramLiveRecensies

Therapy? @ Ancienne Belgique (AB): Een parade aan nostalgie

Therapy? en België, het is sinds begin de jaren 90 altijd een mooi huwelijk geweest. Zoals dat in de meeste relaties gaat,…
LiveRecensies

Roadburn 2022 (Dag 3): Dynamiekverschillen

Roadburn Festival heeft een duidelijke missie: de metalwereld ontdoen van alle clichés waaronder het verstikt. Metal blijft helaas heel erg vaak in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.