Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Endlingr – “Rauchblau”

(c) Anton Coene

Wat krijg je wanneer je stonerrock met jazzrock laat botsen? Een ruwe brok psychedelische scape-rock, zoals Endlingr het zelf graag noemt. De band van bezielers Jo De Geest (John Ghost), Kris Auman (Ladakh, Alfredo) en Sylvester Vanborm (Future Old People Are Wizards, Wallace Vanborn) komt op 15 januari, na ruim drie jaar, met hun debuutplaat. Met hun eerste single “Rauchblau” maken ze de luisteraar meteen duidelijk welke richting het project zal uitgaan.

Die richting is er een van een duistere, bevreemdende hypnose. De band schuurt en krast over hun snaren op een manier die ons ook wel wat aan Amenra doet denken. Ruim zes minuten lang weet het trio de dreiging, koude rillingen incluis, in leven te houden. Geen enkel moment geven ze je een muzikale nekslag, maar geleidelijk aan versmachten ze je als een wurgslang met hun duistere muzikaliteit. Met platenlabel Consouling Sounds hebben ze in ieder geval een mooie thuishaven te pakken.

Debuutalbum From The Molten Vaults verschijnt op 15 januari 2021. Benieuwd waar dit heen gaat!

FacebookInstagram

 

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

20 oktober 2020

About Author

Tijs Delacroix Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief