Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Endlingr – “Rauchblau”

(c) Anton Coene

Wat krijg je wanneer je stonerrock met jazzrock laat botsen? Een ruwe brok psychedelische scape-rock, zoals Endlingr het zelf graag noemt. De band van bezielers Jo De Geest (John Ghost), Kris Auman (Ladakh, Alfredo) en Sylvester Vanborm (Future Old People Are Wizards, Wallace Vanborn) komt op 15 januari, na ruim drie jaar, met hun debuutplaat. Met hun eerste single “Rauchblau” maken ze de luisteraar meteen duidelijk welke richting het project zal uitgaan.

Die richting is er een van een duistere, bevreemdende hypnose. De band schuurt en krast over hun snaren op een manier die ons ook wel wat aan Amenra doet denken. Ruim zes minuten lang weet het trio de dreiging, koude rillingen incluis, in leven te houden. Geen enkel moment geven ze je een muzikale nekslag, maar geleidelijk aan versmachten ze je als een wurgslang met hun duistere muzikaliteit. Met platenlabel Consouling Sounds hebben ze in ieder geval een mooie thuishaven te pakken.

Debuutalbum From The Molten Vaults verschijnt op 15 januari 2021. Benieuwd waar dit heen gaat!

FacebookInstagram

 

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Anemic Cinema - "Solenoid Creatures"

The gift that keeps on giving: de Belgische jazzscene. Vooraleer je het weet, is er in een oogwenk een nieuwe formatie opgestaan….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paceshifters - "Hurdles"

Wie zich Record Store Day 2019 nog voor de geest kan halen, zal zich heel misschien nog de samenwerking tussen Wallace Vanborn…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Wallace Vanborn: ‘We vervallen steeds vaker in zwart-witdenken’

Vijf jaar na hun laatste plaat kwam het Gentse Wallace Vanborn afgelopen herfst met een succesvolle opvolger aandraven. A Scalp for the…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.