Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single dodie – “Cool Girl”

Het is dit jaar stil geweest rond dodie; haar laatste single, “Boys Like You”, dateert alweer van september 2019. De muzikante en YouTuber uit Epping liet al hier en daar een hint vallen over een debuutalbum, maar gezien de wankele staat van de muziekindustrie (en per extensie de wereld) leek daar niet onmiddellijk iets van in huis te gaan komen. Vandaag kwam er echter overwegend heuglijk nieuws binnen: Build a Problem is in aantocht! Wel is het nog afwachten tot maart volgend jaar, wat we ondanks ons gestaag verslechterend tijdsbesef nog steeds kunnen identificeren als ‘lang’. Het vooruitgeschoven “Cool Girl” heeft als taak gekregen om de hypetrein te doen vertrekken.

Oplettende fans zullen zich nog herinneren dat in april een demo van dit nummer op YouTube verscheen. De intro van de uiteindelijke opname van is gelijkaardig spaarzaam; we horen enkel dodies zachte stem en subtiel gitaarspel. Gaandeweg komt wat slagwerk bovendrijven, en naar het einde toe zorgen strijkers en aanzwellende stemmen voor een smaakvolle, dromerige opbouw. Helemaal losbreken doet “Cool Girl” echter nooit. Dat hoeft ook niet, maar we hebben dit trucje bij dodie al iets te vaak gehoord om echt verrast te zijn. De terughoudende, gedempte productie lijkt intussen haar handelsmerk te zijn geworden, wat het moeilijk maakt voor dit nummer om zich echt te differentiëren. Mooi is het zeker, maar we hopen op de langspeler ook wat nieuwe kanten van de muzikante te zien.

Build a Problem verschijnt op 5 maart 2021.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

19 oktober 2020

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief