Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Portugal. The Man – “Who’s Gonna Stop Me” (feat. “Weird Al” Yankovic)

©CPU – Ymke Dirikx

We keren even terug in de tijd: Het is 2017 en door elke radio knalt “Feel it Still” van Portugal. The Man. Het waren toen nog mooie tijden; niet alleen voor ons, maar ook voor het Amerikaanse zestal – ja, je leest het goed, ze komen niet eens uit Portugal – want het werd hun grootste hit tot nog toe. Sindsdien werden de podia een paar vierkante meters groter en kwam er met Woodstock voor het eerst in lange tijd nog eens een album uit. Na een lange tour verdween de band dan weer uit de spotlights om aan nieuw materiaal te werken. 2020 zou het jaar van de comeback worden, maar een bepaald virus strooide roet in het eten. Afgelopen zomer loste de band met “Tomorrow” dan toch nog een nummer voor het goede doel, en ook vandaag toont het zestal met “Who’s Gonna Stop Me” nog eens hun groot hart.

Vandaag is het Indigenous Peoples’ Day en in het kader van die dag sloegen Portugal. The Man en “Weird Al” Yankovic de handen in elkaar om geld in te zamelen voor Navajo Water Project, zodat de inwoners van Navajo drinkwater krijgen. Ze deden dat natuurlijk met een nieuwe single, en ook die mag er zijn. “Who’s Gonna Stop Me” werd een hoopgevend nummertje, waarop oppeppende percussie en synths een grote rol spelen. Op het eerste gehoor blijven we echter een beetje op onze honger zitten. Een trage, mysterieuze beat leidt het nummer net iets te lang in, maar eenmaal die voorbij is, barst alles los. Met motiverende teksten als ‘who’s gonna stop me when there’s no one to stop me but me’ komen Portugal. The Man en “Weird Al” Yankovic enigszins verrassend uit de hoek en redden ze uiteindelijk toch nog het hele nummer.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1580 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Joulie Fox - "Running"

Joulie Fox zette haar eerste stappen in de electrogroep Chilé, maar zet vooral ook op haar eentje interessante stappen. Ze kwam onder…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single DAGR - "Caravan" (feat. Portugal. The Man)

Het Amerikaanse duo Ceci G en Veronika Jane uit Texas, samen DAGR, brengt met “Caravan” een interessant nummer uit samen met Portugal.The…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Portugal. The Man - "What, Me Worry?"

In 2017 kon je niet om de wereldhit “Feel It Still” van Portugal. The Man heen. Het nummer stond op het album…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.