Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Lathums – “I See Your Ghost”

Engeland, de plaats waar frisse indiebands als paddenstoelen uit de grond schieten. Dat aan de overkant de liefde voor vinnige gitaren en festivalballades groots is, is al lang niks nieuws meer. Desondanks blijft het ontdekken van capabel talent een wereld van voldoening. Onder The Lathums brengt dit viertal uit Wigan authentieke indierock. Op amper twee jaar tijd wisten deze jongens te tekenen bij Island Records (U2, Bishop Briggs, The Killers…) en maakten ze een ep met James Skelly. Hun single “All My Life” stootte zich zelfs al een weg naar nummer één op de Engelse hitlijsten. Nummers zoals “Fight On” behaalden dan weer over twee miljoen streams op Spotify. In afwachting van een nieuwe ep Ghosts releast The Lathums een nieuwe single: “I See Your Ghost”.

Bassist Johnny Cunliffe opent het nummer met een stotende baslijn die al snel de fundamenten vormt voor de rest van deze single. Wanneer de turbulente ritmegitaar invalt, zorgt deze in combinatie met de leadriff voor een grimmig sfeertje wat perfect weet aan te sluiten bij de titel van het nummer. Frontman Alex Moore vuurt vluchtig zijn lijnen af en de single gaat van start. Tijdens het refrein daalt het zangtempo dan weer, wat ruimte laat voor een melancholische ondertoon. Halfweg in het nummer is het tijd voor etherische samenzang dat vlekkeloos over weet te gaan in een onstuimige gitaarsolo. Het is net dit contrastverschil doorheen de single dat een luisterbeurt zeker eens de moeite waard maakt.

Of we The Lathums snel bij ons mogen verwachten, valt te betwijfelen. De jongens hebben namelijk volgend jaar een heuse UK tour op het programma als support voor Blossoms. Voor de nieuwe ep Ghosts is het nog maar wachten tot 30 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

11 oktober 2020

About Author

Rik Bontinck Part-time vacuum cleaner, weekend rockstar & indie boy from outer space


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief