Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing – “Bernie Sanders”

Nothing is een Amerikaanse band die zich al sinds enige tijd in de stal van Relapse Records heeft geparkeerd. Dat dit label vooral artiesten uit het zwaardere werk heeft (Metal, Grindcore…), houdt hen niet tegen om af en toe eens met iets rustiger uit te pakken. Sinds 2013 zit deze band al bij dit label, en dat heeft voor beide partijen geen windeieren gelegd. Nothing brengt stevige rock met een dromerig randje. Termen zoals shoegaze en post hardcore vallen dan snel, maar toch geeft het viertal uit Pennsylvania er al jaren hun eigen twist aan. Dit na de openbaring van zanger Palmero, die zijn oude hardcore act moest stopzetten en een tijd in de gevangenis gezeten heeft vanwege een steekpartij.

“Bernie Sanders” brengt de rustige kant van de band naar boven. Het tragere nummer doet heel zweverig aan en wordt vooral gedragen door een heerlijke baslijn die af en toe ondersteund worden door luide gitaren. De stem houdt het ook heel kalm en het klinkt vooral erg jaren 90. Het gitaarwerk zorgt wel weer voor leuke uithalen, maar desondanks blijft het erg bedachtzaam. Hoewel het nummer “Bernie Sanders” heet, doet deze politicus niet per se ter zake. Op hun website wordt wel aangemoedigd om te stemmen in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november, maar het nummer gaat over het al dan niet verloren lopen in deze wereld. The Great Dismal is het vierde album van deze band en komt op 30 oktober uit. De vorige single was iets luider en snediger, maar dat wil niet zeggen dat deze in kwalitatief moet onderdoen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "I Might Have"

Fans van A Place to Bury Strangers kunnen zich binnenkort verheugen aan een project van het trio uit Brooklyn. De band, die…
AlbumsRecensies

Cult Of Dom Keller - They Carried the Dead in a U.F.O. (★★★½): Donkere industriële trip

De sociale maatregelen van het afgelopen jaar hebben bij veel bands ervoor gezorgd dat er amper samen werd gerepeteerd, laat staan samen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Engine Kid - "Angel Dust"

Engine Kid, een verborgen parel van de post-hardcore, brengt op 12 juni al hun werk uit op maar liefst zes lp’s. Everything…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.