Albums, Recensies

jens – Call Me Back When You Get A Moment (★★★): Hedendaags met een C

Eerder dit jaar was de Noorse jens als terug te vinden in een Happy Hits playlist op Spotify en ondanks dat hij nog geen grote hit wist te scoren, valt zijn muziek zeker met ‘happy’ te omschrijven. Origineel maakte jens rockmuziek, maar dankzij Charlie Puth, Lauv en soortgenoten evolueerde dat langzaamaan naar pop. De muziek van jens doet het al best goed in Scandinavië, maar ook daarbuiten neemt de populariteit van deze krullenbol langzaamaan toe. Zelf omschrijft hij zijn muziek met drie C’s: catchy, cool en… hedendaags (‘current’ is wel met een C) en nu jens een eerste ep heeft, kunnen we eens nagaan of dat wel allemaal klopt wat hij zegt.

Call Me Back When You Get A Moment telt vijf verschillende nummers waarvan we er reeds drie te horen kregen de afgelopen maanden. Wie even naar onderen scrolt op de Spotify pagina van jens, zal zien dat er zo een hele reeks nummers uit 2019 en 2018 verloren gaan, waaronder “Mixtape“. Dat lied mag dan wel zijn bekendste zijn tot nu toe, maar sindsdien zette jens een aantal stappen vooruit, waardoor “Mixtape” mogelijks als iets te simpel zou hebben aangevoeld in vergelijking met de rest. Toch had een redelijk recent nummer als “Awkward” zeker niet mis gestaan op de kleine verzameling.

Single “Nocturnal” mag de ep openen en zo zijn we meteen vertrokken. Met een catchy bas en lekkere beat weet jens al snel te overtuigen. Het nummer speelt in op de gemoedstoestand en doordat het opbouwt naar een climax word je er alleen maar blijer van. Ook de funky aspecten van “Tough Love” werken aanstekelijk en wanneer Jens na een eerste strofe plots terugvalt op een lager pitje vooraleer hij alles open smijt, zijn we aangenaam verrast. Ondanks dat het eerste en laatste nummer wat voorspelbaar zijn, weet hij wel verrassend uit de hoek te komen op “Tough Love”.

Op “Johanna” heeft jens het tegen een gelijknamige meisje en zoals je zou vermoeden is dit een liefdjesliedje. De wereld van jens staat op zijn kop en niemand kent hem zoals Johanna dat doet. Niet de meest originele tekst, maar samen met leuke muziek en de soms schattige stem is het genoeg om er wel voor te bezwijken. De stem van jens klinkt nog vrij jong waardoor hij zo nu en dan eens wat hoger gaat zingen. Ook op “Wish I Was Right For You” bevinden we ons op zekere hoogte, maar we zijn niet zeker of dat komt door die stem of de zweverige en luchtige muziek. jens weet hier een balans te vinden tussen inspelen op een trieste emotie en niet al te dramatisch over te komen.

De eerste ep van jens bevat een aantal fijne popliedjes en ondanks dat het soms wat voorspelbaar is, weet hij ook zo nu en dan verrassend uit de hoek te komen. De muziek brengt telkens een gevoel met zich mee, maar gaan nooit over de top. De stem van de Noor klinkt nog vrij jong, waardoor hij soms wat schattig overkomt wanneer hij het over iets als liefde heeft. De teksten zijn niet altijd de beste, maar de muziek is wel keer op keer catchy en zo nu en dan kunnen we onze coolste dansmoves bovenhalen op deze hedendaagse muziek. Ja, die drie C’s zijn dus aanwezig en zo telt hedendaags vanaf nu als een C-woord.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

28 september 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief