Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LÉON – “Head and Heart on Fire”

De melancholische popmuziek van LÉON weet ons hart steeds een beetje meer te veroveren. Volgende maand verschijnt haar tweede album Apart en met “Head and Heart on Fire” krijgen we een hoogstwaarschijnlijk laatste voorproefje. Alsof dat nog niet genoeg verwennerij van de Zweedse is, verschijnt ook meteen de muziekvideo bij het nummer en die weerspiegelt wat kleurgebruik en intimiteit betreft perfect het gevoel dat wij bij haar muziek hebben.

We verzamelen ons rond het kampvuur, want daar lijkt “Head and Heart on Fire” wel voor gemaakt. Een warme gitaarpartij leidt het nummer in en creëert een bijna filmisch geluid. Ook de vocalen klinken heel verhalend, wat het geheel heel puur en organisch maakt, ver van alle elektronica. Het nummer klinkt ontzettend warm, lief en dankbaar voor de liefde, maar daarbij valt ook op dat de tekst volledig in de verleden tijd geschreven is, wat de nostalgische look and feel van de clip wel eens zou kunnen verklaren. ‘I think you had me from that moment I wish I’d never let it go’, zingt LÉON en daarmee raakt de Zweedse toch wel een gevoelige snaar. Als we niet in een crisissituatie leefden waarbij we afstand moeten houden van iedereen, hadden we haar toch even een knuffel willen geven.

Facebook / InstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

633 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LÉON - "Dirt"

Achter de schermen werkt de Zweedse Lotta Lindgren, beter bekend als LÉON, volop aan haar vierde langspeler en ook op sociale media…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LÉON - "Pretty Boy"

De Zweedse Lotta Lindgren, die we vooral kennen als LÉON, is al lang niet meer aan haar proefstuk toe. In 2015 debuteerde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baxter Dury - "Leon" (feat. JGrrey & Madelaine Hart)

Baxter Dury is al lang niet meer dat kleine knulletje van op de albumcover van zijn vaders plaat New Boots And Panties….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.