Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Nieuwe single Gulfer – ‘’Heat Wave’’

 

Afgelopen decennium blies er een frisse wind door het mathrockgenre. Bands als Delta Sleep en TTNG kwamen met een meer toegankelijk indie- en emogeluid. Ook de Canadese band Gulfer liet horen dat je met tegendraadse ritmes en ingenieus gitaarwerk toch een sterk meezinggehalte kunt creëren. De vocalen worden met passie gebracht en de eerlijke teksten zijn herkenbaar voor menig millennial.

‘’Heat Wave’’ is de tweede single in de aanloop naar Gulfers nieuwe album dat 16 oktober uitkomt. Het nummer begint vrij dynamisch met een wisseling tussen staccato en kleurrijke gitaarloopjes. De zang is wat melodieuzer dan op de schreeuwerige single ‘’Forget (Friendly)’’ van vorige maand. Bijna elke minuut veranderen de structuren in het nummer, maar toch voelt het als één geheel en blijft het spannend. De nadruk op kleine details zorgt ervoor dat alles vloeiend in elkaar overloopt. Zo zijn de drumaccenten, wanneer zanger Vincent Ford ‘Your neighbourhood’s out of breath’ zingt, erg slim gevonden. Na een toegankelijk refrein slaat het nummer om in een ingetogen outro. Hier horen we een kant van Gulfer die we nog niet kenden. Er klinken akoestische gitaren en een heuse synthesizer. Na een prettig instrumentaal gedeelte, dooft het nummer geleidelijk uit.

Al met al is ‘’Heat Wave’’ een vermakelijke en veelzijdige single. Hopelijk weet het nieuwe album ons net zo te boeien!

Facebook / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pavement - "Be The Hook"

Als er één band zich de ondergewaardeerde pioniers van de indierock mag noemen, dan is het wel het Californische vijftal Pavement. Opgericht…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals - "Wake Me Up"

Sinds hun debuut in 2008 laat Foals menig indiehart sneller slaan. De band uit Oxford stond in zijn begindagen eerder gekend voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spacey Jane – “Lunchtime”

Het Australische Spacey Jane kwam deze week aandraven met hun tweede single van dit jaar. Net na het beëindigen van de tour rond hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.