Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Nieuwe single Gulfer – ‘’Heat Wave’’

 

Afgelopen decennium blies er een frisse wind door het mathrockgenre. Bands als Delta Sleep en TTNG kwamen met een meer toegankelijk indie- en emogeluid. Ook de Canadese band Gulfer liet horen dat je met tegendraadse ritmes en ingenieus gitaarwerk toch een sterk meezinggehalte kunt creëren. De vocalen worden met passie gebracht en de eerlijke teksten zijn herkenbaar voor menig millennial.

‘’Heat Wave’’ is de tweede single in de aanloop naar Gulfers nieuwe album dat 16 oktober uitkomt. Het nummer begint vrij dynamisch met een wisseling tussen staccato en kleurrijke gitaarloopjes. De zang is wat melodieuzer dan op de schreeuwerige single ‘’Forget (Friendly)’’ van vorige maand. Bijna elke minuut veranderen de structuren in het nummer, maar toch voelt het als één geheel en blijft het spannend. De nadruk op kleine details zorgt ervoor dat alles vloeiend in elkaar overloopt. Zo zijn de drumaccenten, wanneer zanger Vincent Ford ‘Your neighbourhood’s out of breath’ zingt, erg slim gevonden. Na een toegankelijk refrein slaat het nummer om in een ingetogen outro. Hier horen we een kant van Gulfer die we nog niet kenden. Er klinken akoestische gitaren en een heuse synthesizer. Na een prettig instrumentaal gedeelte, dooft het nummer geleidelijk uit.

Al met al is ‘’Heat Wave’’ een vermakelijke en veelzijdige single. Hopelijk weet het nieuwe album ons net zo te boeien!

Facebook / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hail The Sun - "Parasitic Cleanse"

Hail The Sun is een Amerikaanse post-hardcore band die ook elementen uit math rock, screamo en progressive rock vertoont. Na de release…
AlbumsRecensies

Teen Creeps – Forever (★★★★): Nog altijd jaren negentig, nog altijd goed

Het Gentse Teen Creeps deed er eventjes over om op gang te komen. Debuutrelease EP uit 2014 kwam in eigen beheer uit;…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Citizen - "I Want To Kill You"

In 2013 drukten de mannen van Citizen hun stempel op alternatieve rock met hun eerste album “Youth“. Met nummers als “Sleep” en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.