Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Nieuwe single Gulfer – ‘’Heat Wave’’

 

Afgelopen decennium blies er een frisse wind door het mathrockgenre. Bands als Delta Sleep en TTNG kwamen met een meer toegankelijk indie- en emogeluid. Ook de Canadese band Gulfer liet horen dat je met tegendraadse ritmes en ingenieus gitaarwerk toch een sterk meezinggehalte kunt creëren. De vocalen worden met passie gebracht en de eerlijke teksten zijn herkenbaar voor menig millennial.

‘’Heat Wave’’ is de tweede single in de aanloop naar Gulfers nieuwe album dat 16 oktober uitkomt. Het nummer begint vrij dynamisch met een wisseling tussen staccato en kleurrijke gitaarloopjes. De zang is wat melodieuzer dan op de schreeuwerige single ‘’Forget (Friendly)’’ van vorige maand. Bijna elke minuut veranderen de structuren in het nummer, maar toch voelt het als één geheel en blijft het spannend. De nadruk op kleine details zorgt ervoor dat alles vloeiend in elkaar overloopt. Zo zijn de drumaccenten, wanneer zanger Vincent Ford ‘Your neighbourhood’s out of breath’ zingt, erg slim gevonden. Na een toegankelijk refrein slaat het nummer om in een ingetogen outro. Hier horen we een kant van Gulfer die we nog niet kenden. Er klinken akoestische gitaren en een heuse synthesizer. Na een prettig instrumentaal gedeelte, dooft het nummer geleidelijk uit.

Al met al is ‘’Heat Wave’’ een vermakelijke en veelzijdige single. Hopelijk weet het nieuwe album ons net zo te boeien!

Facebook / Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Greeting Committee - "Anything But You"

De formatie waarmee The Greeting Committee in 2015 debuteerde was heel anders dan die van vandaag. Oorspronkelijk bestond de groep uit Addie…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Blondshell - "Veronica Mars"

Partisan Records is misschien wel een van de interessantste platenlabels van het moment. Het label heeft niet alleen gevestigde bands als Fontaines…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Palaye Royale - Fever Dream (★★★½): Musical in delirium

Fans weten dat de unieke sound van de gebroeders Kropp zich niet makkelijk laat capteren onder de noemer van één genre. Palaye…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.