Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby in Vain – “Wherever I Go”

© Alva Le Febvre

Een band die bestaat uit drie meisjes hoeft niet per se pop te maken, vraag dat maar aan Baby in Vain. Het Deense drietal oogstte in Scandinavië al heel wat lof met hun mix tussen indie, grunge, blues en noiserock, en begint nu ook ook stilaan naam te maken in de rest van de wereld. Dat hebben ze voor een deel misschien te danken aan mooie namen als Ty Segall en Thurston Moore, wiens voorprogramma ze reeds mochten verzorgen. Hoe dan ook klinkt hun muziek lekker verfrissend en waren ze er zonder die extra populariteitsboost waarschijnlijk ook wel geraakt. Toch draaide het sinds hun debuutalbum in 2017 allemaal wat minder. Er kwam sporadisch een nummer uit, maar als we de sociale media van de dames mogen geloven, is “Wherever I Go” een nieuwe start in hun carrière.

Als deze single de standaard is, dan mogen we mooie dingen van Baby in Vain verwachten de komende maanden. Al vanaf de eerste seconde worden we meegenomen op een leuke indietrip. De gitaren scheuren lekker dromerig en ook de stemmen van de dames passen daar mooi bij. Het is alsof we plotsklaps in een roes terecht zijn gekomen, waar we niet meteen uit willen ontwaken. Het klinkt misschien allemaal niet zo hard als je zou denken, maar de Denen gunnen ons geen enkel moment een pauze. “Wherever I Go” werd zo een uitstekend nummer, waarop de band zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Zeker de verschillende gitaarsolo’s door elkaar tegen het einde, zijn de kers op de taart van een ijzersterke comeback. Eén ding is zeker: waar Baby in Vain ook naartoe gaat, wij willen erbij zijn!

“Wherever I Go” is de eerste single van het tweede album van de band dat later dit jaar verschijnt.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Maud - "Wherever I Go"

In het noorden van Noorwegen mogen de temperaturen dan wel vaker in het min dan in het plus staan, het is ook…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 11 - 17 april

Een week vol rumoer waarin de hoofdrol vandaag was weggelegd voor Axl Rose, Coachella zijn deuren voor een eerste keer opende en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.