FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Judas Priest, Volbeat, Korn, Deep Purple, Faith No More, The Offspring en 97 anderen komen (terug) naar Graspop 2021

© CPU – Sven Michiels

Graspop was een van de eerste grote Belgische festivals die dit jaar sneuvelde, maar vandaag is er een hele lading namen aangekondigd voor de editie van volgend jaar. Dat brengt het totaal op de affiche naar meer dan honderd artiesten voor het metalfestival. In de lijst van nieuwe namen zit er opnieuw een mooie afwisseling tussen bekende en minder bekende groepen.

Net als vele andere festivals, neemt ook Graspop een groot deel van zijn line-up van 2020 mee naar het volgende jaar. Zo krijg je toch nog de kans om onder meer Faith No More, Korn, Deep Purple en Judas Priest aan het werk te zien. Deze headliners blijven behouden en worden op donderdag aangevuld door Volbeat. De organisatie belooft trouwens nog meer headliners. Iets om naar uit te kijken dus.

We krijgen ook heel wat andere herbevestigingen die wat kleiner op de affiche komen te staan. Denk maar aan Deftones, Alestorm, Bury Tomorrow, Foreigner, Killswitch Engage, Sepultura, The Offspring, Fleddy Melculy, Mastodon, Opeth, Alcest, Rival Sons, Skillet, Stake en Steel Panther.

Verder gloednieuw op de affiche: op donderdag 17 juni onder meer Baroness, Black Star Riders, Dropkick MurphysGojira, Wardruna en While She Sleeps. Op vrijdag Amenra, Jinjer, Stick Yo Your Guns, The Black Dahlia Murder en Twin Temple en op zaterdag Joyous Wolf, Kontrust, Levara en Saxon. Tot slot krijgen we op zondag drie gloednieuwe namen met Crossfaith, Diamante, en Enthroned.

Eerder werd voor zondag al Aerosmith herbevestigd en zo wordt de laatste dag alvast in schoonheid afgesloten.

Er zijn natuurlijk nog veel meer namen herbevestigd. De volledige line-up en meer info vind je op de website van Graspop 2021.

2939 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjesUitgelicht

Festivalzomer 2021: Wat gaat er wel en niet door?

De zomer van 2020 viel tegen. Niet alleen was het moeilijker om grote reizen te maken, maar ook in eigen land waren…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Graspop Metal Meeting 2021 uitgesteld naar 2022

Het is de week waarin de festivals voor deze zomer vallen als vliegen. Enkele dagen geleden kregen we al het negatieve nieuws…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Aerosmith stelt tour nog een jaartje uit en komt pas in 2022 terug naar Graspop

Op 6 december 2019 werd Aerosmith met toeters en bellen aangekondigd voor Graspop 2020. Dat feestje ging uiteindelijk niet door, maar geen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.