AlbumsRecensies

Andromeda – Multiverso (★★★½): Betoverende Braziliaanse elektronica

Veel muziek bereikt ons uit westerse contreien, maar ook Noord-Amerika en Australië hebben heel wat muzikale exportproducten. Toch zijn er ook elders in de wereld muzikale talenten te vinden, waaronder in Brazilië. Andromeda is een duo, bestaande uit Obi en Jackie, dat elektronische muziek maakt en deze naar eigen zeggen probeert te harmoniseren met organische stemmen en bassen. Er wordt in het Portugees gezongen, dus de meerderheid van de zal de zang wellicht niet verstaan. Maar dat is niet erg: de muziek en stemgeluiden vertellen meer dan genoeg.

Multiverso bestaat uit slechts drie nummers waarbij elk lied langer duurt dan vorige. Openen gebeurt met het vier minuten durende “Medo”. De muziek voelt duister aan en en de Portugese tekst voegt aan de muziek een magisch element toe. De donkere stem past goed bij de elektronische geluiden waardoor je als luisteraar bijna in een soort van trance geraakt. Het ligt een beetje in lijn met wat sommige Balkanlanden op het Eurovisiesongfestival doen, maar dan beter.

“O que gostaria de ser” heeft een iets stevigere beat waardoor het een dansbaar nummer wordt dat iets onheilspellend met zich meedraagt. Het lied brengt daarnaast ook een nachtelijk gevoel met zich mee en barst dus van de sfeer. Er wordt redelijk traag gezongen boven de gelaagde muziek, waarvan elke laag gewikt en gewogen aanvoelt. De muziek wordt nooit te druk, maar er lijkt ook nooit iets te missen. Zo wordt er telkens een volledig verhaal verteld en dat ook op “Imagine”. Op de afsluiter wordt het onderscheidt tussen muziek en zang net iets kleiner en doordat de twee wat meer in elkaar lijken over te gaan, wordt het geheel nog net iets magischer.

Andromeda zet met Multiverso zeker en vast een sfeervol geheel neer. De drie nummers liggen in elkaars verlegde, maar lijken niet op elkaar. De elektronica is telkens doordacht en de Portugese klanken zorgen ervoor dat het allemaal net iets specialer klinkt. Met momenten zou je als luisteraar in een soort van trance geraken, want de muziek neemt je helemaal op in deze unieke wereld.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1198 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Vier nieuwe nummers Gorillaz “Ascension” (featuring Vince Staples), “We Got The Power” (featuring Savages’ Jehnny Beth), “Saturnz Barnz” (featuring Popcaan) en “Andromeda” (featuring D.R.A.M.).

Gorillaz weet duidelijk hoe ze een hype moeten creëren. De band van Damon Albarn en Jamie Hewlett zit al enkele maanden te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.