Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gecko Club – “By The Pool”

Er zijn zo van die bands met een enorm strakke sound maar een verontwaardigend gebrek aan populariteit. Gecko Club is hier zeker zo een van. Circa 8000 luisteraars per maand klikken zich een weg naar de Spotifypagina van de band. Met intussen acht nummers weet dit Londense viertal zich te profileren als een ware underdog uit de Britse indiescene. In 2018 debuteerde Gecko Club met de release van eerste single “High Flyer” dat inmiddels een kwart miljoen streams telt. Een jaar later volgde de ep Roots. Terwijl er nog weinig sprake is over bekendheid onder het grotere publiek, voorspelt de dromerige indiesurfsound van de jongens alvast een wereld van succes.

Met “By The Pool” voorziet de band ons wederom van een uitstekende single. Aangezien de ingrediënten eenvoudig zijn, wordt het nummer al snel een voortreffelijke tentoonstelling van wat dit kwartet voor ons in petto heeft. We dobberen nostalgisch op een zee van gitaren, onder smaakvolle drumpatronen. Mijmeren over een al dan niet denkbeeldige vakantieliefde was nog nooit zo gemakkelijk. Terwijl het refrein aanbreekt en de capaciteiten van de zanger duidelijk op de voorgrond treden, vragen wij ons af hoelang deze band nog onder de radar zal blijven. Tijdens de coda nemen de instrumenten dan weer volledig over. Een ideale afsluiter voor deze trip door het surfparadijs. Geef deze jongens maar snel een platencontract.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 augustus 2020

About Author

Rik Bontinck Part-time vacuum cleaner, weekend rockstar & indie boy from outer space


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief