Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single K/DA – “THE BADDEST”

Wie geen League of Legends speelt, heeft waarschijnlijk nog nooit gehoord van Ahri, Akali, Evelynn en Kai’Sa. Het zijn de fictieve ‘champions’ die samen de digitale popgroep K/DA vormen. Hun tegenhangers uit het echte leven daarentegen doen ongetwijfeld een belletje rinkelen: Madison Beer, Jaira Burns en Miyeon en Soyeon van de k-popgroep (G)I-DLE. In 2018 verscheen naar aanleiding van het wereldkampioenschap League of Legends de debuutsingle “POP/STARS”, die in een mum van tijd viraal ging. Niet enkel fans van het videospel, maar ook aanhangers van k-pop en westerse popmuziek vonden elkaar in deze heerlijke single. Het was met andere woorden slechts een kwestie van tijd voor er een vervolg zou verschijnen.

Riot Games, de maatschappij achter League of Legends, zal echter nooit overhaast beslissingen nemen. Het spel liet fans dan ook twee jaar op hun honger zitten. De voorbije week verschenen er echter enkele teasers online en nu is er eindelijk het langverwachte vervolg “THE BADDEST”. Wat meteen opvalt: Madison Beer en Jaira Burns zijn vervangen door Bea Miller en Wolftyla. Perfect mogelijk bij een digitale groep want Evelynn en Kai’Sa verliezen er amper persoonlijkheid door. Een tweede aandachtstrekker is de aanwezigheid van rap. Op “POP/STARS” was het voornamelijk Soyeons Akali die de aandacht al rappend naar zich toetrok. Op “THE BADDEST” doet ze dat opnieuw, maar deze keer krijgt ze meer de tijd om haar ding te doen. Riot Games weet duidelijk fans in de ban te houden.

“THE BADDEST” werd vergezeld van een ep-aankondiging. Daarop zullen nog meer verschillende artiesten verschijnen die de vier fictieve diva’s zullen vertolken. Misschien krijgen we daarop meer nieuws over de tot nu toe mysterieuze Seraphine?

Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Against The Current - "Wildfire" (feat. LEC)

Computerspel League of Legends is het gewoon om met popartiesten samen te werken, en Against The Current is het gewoon om met…
AlbumsRecensies

K/DA - ALL OUT (★★★½): Fictieve popgroep maakt levensechte indruk

K/DA is niet de eerste virtuele muziekband. Alvin and the Chipmunks bestaat al sinds 1958 en daarna verschenen er nog talloze fictieve…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.