Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Witchrider – “You Lied”

De riffleveranciers van Witchrider hebben enkele jaren op zich laten wachten, maar vandaag maken ze de ketting van hun fuzzy gitaren eindelijk weer los. De Oostenrijkers brachten in 2014 hun debuut Unmountable Stairs uit. De invloeden van bands als Queens of the Stone Age worden al duidelijk op de openingstrack. Toch weet Witchrider zijn eigen snedige stem te ontwikkelen aan de hand van hun oorverdovende productie en knallende gitaren. Drie jaar later kwam “A Glow in the Dark” uit; niet het begin van een nieuw album, maar wel een split-ep met de halfgoden van de gitaarriff, Truckfighters. Het duurde nog eens drie jaar vooraleer we nog eens nieuw materiaal te horen kregen; “You Lied” is de eerste single van de ‘moeilijke tweede’.

Die liefde voor explosieve gitaren en dito productie is duidelijk nooit echt weg geweest. “You Lied” windt er geen doekjes om en knalt uit de startblokken. Eigenlijk kan het nummer zelfs in één woord omschreven worden: headbanger. Diepgaande teksten moet je dus niet veel verwachten; de mannen van Witchrider spelen naar hun gekende, instrumentale sterktes. Deze eerste single maakt ons benieuwd naar wat ze verder uit hun muzikaal arsenaal zullen pompen op Electrical Storm.

Electrical Storm verschijnt op 13 november via Fuzzorama Records.

Facebook / Bandcamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.