Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Phoenix – “Identical”

Ils sont de retour! Phoenix, een van de succesvolste Europese indierockbands van deze eeuw, lost na een lange afwezigheid nog eens iets nieuws. Hun hoogdagen vierden de Fransmannen iets meer dan tien jaar geleden met het album Wolfgang Amadeus Phoenix en de daarbijbehorende hits “1901” en “Lisztomania“. Nog steeds geniet de band een grote populariteit over de hele wereld en nog steeds prijken ze helemaal bovenaan line-ups zoals recent nog op Dour. Hun vorige plaat Ti Amo, een ode aan Italië, dateert echter al van 2017, maar het wachten wordt vandaag beloond. De band doorbreekt de radiostilte met het gloednieuwe “Identical”, een nummer dat geschreven werd voor de Apple Plus-film On The Rocks. Daarin spelen onder meer Bill Murray en Sofia Coppola mee, de echtgenote van leadzanger Thomas Mars.

Met hun elektronische invalshoeken is Phoenix steeds al een grote inspiratiebron geweest voor andere bands en ook anno 2020 blijft de band zichzelf fris houden. “Idenitcal” bouwt vooral op de klanken van synthesizer en klinkt iets minder opgewekt dan de muziek die de vier nog maakten in hun begindagen. En toch is “Identical” opnieuw typisch Phoenix, want het nummer geeft na de eerste luisterbeurten nog niet al zijn geheimen prijs. Het is een slow burner die je plaats en ruimte moet geven om je mee te krijgen en net dat maakt “Identical” zo’n sterk nummer. Phoenix kan na al die jaren nog steeds verrassen en verbazen en daarom hopen we dat die nieuwe plaat er snel zal komen!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1421 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2020

‘Don’t judge a book by its cover’ en hetzelfde geldt voor albums. Toch kunnen we er niet onderuit dat vooral albumhoezen onze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gregory Porter – “Phoenix”

Een pandemie die ons hele leven op z’n kop zet? Het komt allemaal in orde, mensen. Luister maar naar de nieuwe van…
LiveRecensies

ALAZKA @ Zappa: een band die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden

Voor fans van melodische hardcore en metalcore was 9 mei een hoogdag! Het Amerikaanse The Plot In You, de Australische metalcoreband Polaris…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.