Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Svalbard – “Listen to Someone”

Svalbard is een Engelse (post)hardcore- en punkband uit Bristol, die sinds 2011 tamelijk donkere muziek maakt die je dan ook nog eens onmiddellijk naar de strot vliegt. Rechtdoor, met af en toe een rustiger intermezzo waarin zangeres Serena Cherry vaak de haren op onze armen recht laat staan. Svalbard blijft voorlopig een nobele onbekende; hopelijk komt daar met de nieuwe plaat verandering in. Deze band verdient namelijk veel meer aandacht dan ze tot nu toe krijgen.

Vermoedelijk gaat When I Die, Will I Get Better? wel wat voor meer aandacht zorgen, want afgaand op deze single en voorganger “Open Wound” brengt Svalbard toch wat meer variatie en toegankelijkheid in hun muziek. De rustige stukken worden nu ingevuld door op en top shoegaze, waarbij de zangeres duidelijk laat horen dat ze meer kan dan enkel en alleen haar briljante schreeuwwerk. Haar gevoelige stem vult het stevigere beukwerk perfect aan. De tekst gaat over mentale gezondheid en hoe ermee om te gaan. Zelfs zonder die tekst is het al een topnummer, maar de inhoud maakt het des te straffer.

De boodschap van het nummer is relevanter dan ooit: ‘praat met elkaar en luister naar elkaar’. Dat gaan we onthouden, maar we onthouden vooral de releasedatum van de plaat: 25 september, via Holy Roar Records.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Regional Justice Center - "Absence"

Momenteel komt er uit de hardcorescene van Amerika veel donkere muziek uit. Denk maar aan bands zoals Gulch, World Peace, … Nu…
AlbumsRecensies

NOTHING - The Great Dismal (★★★★): Duisternis waarin dat ene lichtpunt van belang is

Er is een bepaalde bevolkingsgroep die het beste in zich naar boven haalt door het donkerste en meest negatieve in zichzelf te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Moments - "Out Of Sight"

Moments is een Belgisch metal/hardcore combo dat zijn roots vooral terugvindt in het Kempense Tessenderlo. Dat Moments een band is waar we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.