Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LÉON – “Chasing A Feeling”

De Zweedse LÉON ontpopt zich al een tijdje tot prinses in haar eigen koninkrijk en weet ons telkens nog net iets meer te overtuigen van haar kunnen. Het huwelijk tussen Lana Del Rey-achtige melancholie en Scandinavische popmuziek is bijzonder succesvol en dat bevestigt “Chasing A Feeling” nog maar eens. Naast een nieuwe single, bracht LÉON op deze uiterst warme vrijdag ook het nieuws dat haar tweede album Apart op 30 oktober verschijnt.

Een nostalgisch gevoel overvalt ons vanaf de eerste seconde, maar LÉON zorgt er met haar bijzondere stem voor dat onze aandacht meteen verschuift naar de vocalen. Waar je bij popmuziek tijdens de eerste luisterbeurt vooral aandacht schenkt aan het totaalpakket, dwingt de Zweedse je om meteen écht te luisteren. Met ‘Maybe we’ve been chasing a feeling, maybe it can be like before / Would you tell me if it’s over, cause our bed is getting cold’, is het al meteen duidelijk dat het nummer niet over rozengeur en maneschijn gaat. Op de eerder verschenen singles naar aanleiding van haar tweede album toonde LÉON dat ze geen moeite heeft met catchy refreinen en dat hoor je ook op “Chasing A Feeling”. De melancholie lijkt even weg te drijven en voorzichtig worden we uitgenodigd tot wat heupwiegen of misschien wel een iets uitbundiger dansje. Het gebroken hart van LÉON lijkt onze aandacht moeiteloos vast te houden en daarmee hebben we hoogstwaarschijnlijk de rode draad doorheen haar tweede album al gevonden.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LÉON - "Dirt"

Achter de schermen werkt de Zweedse Lotta Lindgren, beter bekend als LÉON, volop aan haar vierde langspeler en ook op sociale media…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LÉON - "Pretty Boy"

De Zweedse Lotta Lindgren, die we vooral kennen als LÉON, is al lang niet meer aan haar proefstuk toe. In 2015 debuteerde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baxter Dury - "Leon" (feat. JGrrey & Madelaine Hart)

Baxter Dury is al lang niet meer dat kleine knulletje van op de albumcover van zijn vaders plaat New Boots And Panties….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.