Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marilyn Manson – “WE ARE CHAOS”

©️ CPU – Bert Savels

Het is bijna onmogelijk om niet enthousiast te zijn over de nieuwe plaat van Brian Hugh Warner, ons beter bekend als Marilyn Manson. Er moeten haast nieuwe bijvoeglijke naamwoorden uitgevonden worden om “WE ARE CHAOS” te beschrijven. Het is het eerste nummer op het gelijknamige album dat 11 september 2020 zal worden uitgebracht. Het is Marilyns eerste originele nummer sinds zijn album Heaven Upside Down dat gedropt werd in 2017. De artiest is in tussentijd echter niet lui geweest. Naast zijn muziekcarrière is hij ook aan het werk geweest in de modewereld als campagnegezicht voor Yves Saint Laurent, in 2013. Verder verscheen hij als acteur in The New Pope, een serie met onder andere Jude Law.

De Amerikaanse zanger weet ons met zijn nieuwste creatie nog maar eens omver te blazen. Je wordt al meegesleept bij de eerste tonen. Eens aangekomen bij het refrein, is het helemaal losgaan. De zware gitaren in combinatie met frisse drums en de onmiskenbare stem maken het nummer een ware streling voor het oor. De ietwat repetitieve lyrics vervolledigen het verhaal. ‘We are sick, we are complicated. We are chaos, can’t be cured.’ Manson heeft het hier naar eigen zeggen over de chaos die wij, mensen, zijn. Ontembaar, Ongeneeslijk, eigenlijk helemaal niets mee aan te vangen als je het hem vraagt. ‘Making this record, I had to think to myself: ‘Tame your crazy, stitch your suit. And try to pretend that you are not an animal’ but I knew that mankind is the worst of them all. Making mercy is like making murder. Tears are the human body’s largest export’, aldus Marilyn.

Manson is een oude rot in het vak. WE ARE CHAOS zal reeds het elfde album zijn dat we van hem voorgeschoteld krijgen, en we zijn hem nog lang niet beu. Als alle nummers van dit formaat zijn, zal de plaat een schot in de roos worden. Niets minder dan wat we van hem gewoon zijn dus.

Facebook / Twitter / Website

44 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne. Insta: @thealmightymidget_
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Epica & Apocalyptica @ Ancienne Belgique (AB): Symfonische metalhoogmis

Bands met de namen Epica en Apocalyptica: met een beetje kennis van hardere muziek weet je wel wat je te wachten staat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Screaming Females - "Brass Bell"

Dat Marissa Paternoster een gedreven artiest is, mag je gerust een understatement noemen. Ze maakt muziek met haar soloproject Noun, brengt ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six - "HeartLESS"

De Britse rockgroep You Me At Six heeft met het afgelopen jaar een drukke periode achter de rug. Het vijftal ging op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.