Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Lux – “Plans We Made”

Sinds de release van hun laatste studioalbum Brighter Wounds (2018) heeft Son Lux niet stil gezeten. Er verschenen twee platen met daarop onuitgebracht werk (Remnants vorig jaar en Reincarnates eerder dit jaar) en het leek er even op dat Son Lux alles uit zijn archief wilde bovenhalen om zo met een schone lei te starten. Met “Plans We Made” is er, na heel wat teasen op sociale media, eindelijk nog eens een echt nieuw nummer van de groep uit New York. Het is het eerste nummer van Tomorrows, een nieuw album dat de band in drie delen zal uitbrengen. Eerste deel Tomorrows I verschijnt op 14 augustus.

Ondanks het lijkt alsof de band verse inspiratie heeft, klinkt de sound van “Plans We Made” typisch Son Lux. Met een experimentele synth schiet het nummer op gang en de breekbare vocals van frontman Ryan Lott mengen zich niet veel later in het geheel. Aan de hand van wat effecten op de vocals en vooral een duidelijke emotionele lading, krijg je heerlijke rillingen. Het werd een oprecht nummer waarin de elektronische geluiden zich niet de breed uitsmeren, maar er vooral nadruk wordt gelegd op het gevoel, en dat gevoel is breekbaar.

 /  /  / 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

3183 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Son Lux - Tomorrows (★★★★): Naar een morgen waarin alles beter is

‘Morgen wordt alles beter’, het is een slagzin die we na ondertussen meer dan een jaar leven met beperkte vrijheden maar al…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Lux - "Live Another Life"

De experimentele postrockband Son Lux bracht ons in het verleden al heel wat intrigerende nummers. De al sinds 2008 actieve groep ontwikkelde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.