Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Landowner – “Phantom Vibration”

Met vijf zijn ze en ze komen uit Massachusetts. We hebben het over Landowner, een groep die nu nog niet zo bekend is, maar alles in zich heeft om een frisse wind aan postpunknummers te brengen. Het vijftal haalt inspiratie uit bands als Protomartyr, Crack Cloud en Parquet Courts wat er voor zorgt dat hun muziek dynamisch en krachtig is. Met Consultant komt er op 25 september een plaat aan via Born Yesterday (een punklabel uit Chicago). Vandaag lost de groep alvast een voorsmaakje met “Phantom Vibration”.

De band was eerst het soloproject van Dan Shaw. Met de hulp van vier muzikanten die elk ervaring opdeden in een andere scene (denk aan jazz en black metal), kunnen de creatieve invloeden niet diverser zijn. Dat zorgt er voor dat “Phantom Vibration” een boeiend nummer is. Aan de ene kant hoor je de furieuze punkvocals van Shaw, maar aan de andere kant krijg je ook krautrockinvloeden die het nummer tamelijk hypnotiserend maken. Een mix van dreampop, postpunk en wat meer janglepop. Dat al deze invloeden niet een complete chaos met zich meebrengen, is de verdienste van de volledige band en daarom kijken we ook uit naar wat er verder nog op de plaat zal te beleven zijn.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

27 juli 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief