Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Holy Motors – “Country Church”

Holy Motors is een band uit Estland, opgebouwd rond de 22-jarige zangeres Elian Tulve. De groep kondigde zopas de release aan van een nieuw album, die de naam Horse zal krijgen. Op die plaat is het wel nog wachten tot oktober. Desalniettemin krijgen we nu al een voorproefje met de single “Country Church”. Voor wie Holy Motors al kent zal dit nummer niet als een enorme verrassing komen; het ligt grotendeels in de lijn van de dromerige shoegaze die we eerder van de band hoorden.

De single begint met de heerlijke stem van Elian, die zorgt voor de typische wazige en mythische vibe die Holy Motors kenmerkt. Al snel volgen de gitaarriffs van het drietal die het nummer in een countrystijl thuisbrengen. Het valt op dat er iets meer schwung in de muziek te vinden is dan het geval was bij vorige nummers. Niet te missen is de bijhorende muziekvideo, die perfect weergeeft waar Holy Motors voor staat: een band uit een ex-Sovjetrepubliek die geïnspireerd wordt door het oude westen. In de clip zie je zangeres Elian Tulve, gekleed in een typische westernoutfit, zingen op haar ‘farm in the wild west’.

“Country Church” prikkelt alvast onze nieuwsgierigheid in afwachting van Horse. De volledige ep verschijnt op 16 oktober.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

17 juli 2020

About Author

Jonas Debaenst


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief