Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single On Video – “Stuntman”

Beeld je even in dat de festivalzomer in al zijn glorie had kunnen doorgaan. Je besluit tussen twee bekende acts door een klein bandje mee te pikken waar je nog nooit van gehoord hebt, en wat blijkt? Het is een van de betere ervaringen van het hele festival. Mocht de festivalzomer doorgegaan zijn, dan had On Video ongetwijfeld die ene band kunnen zijn die je ter plekke, zonder waarschuwing, van je sokken blies. Dat heeft niet alleen met hun verdraaid catchy, garage-getinte punksound te maken, maar ook met het consequent sterk staaltje songwriting dat de vierkoppige band uit Londen er de voorbije maanden al uitperste. “Bête Noire”, om maar een voorbeeld te geven, wekt de indruk dat elk lid van On Video al meerdere malen Rilatine voorgeschreven heeft gekregen, maar stiekem te hard kickt op ADHD. Het punt zal wel duidelijk zijn, On Video maakt muziek die binnenkomt als een adrenalineshot, en “Stuntman” is daar geen uitzondering op.

Laat je vooral niet om de tuin leiden door het bescheiden begin van het nummer, waar een heerlijk rauw klinkende gitaar je akkoordje per akkoordje opwarmt richting de eruptie van fuzz die volgt wanneer frontman Hassan Anderson zich van een gebouw gooit met de woorden ‘I’m a stuntman!’. De ‘whoohoow’s’ die rijkelijk uitgestrooid zijn over het nummer geven je hier en daar wat Blur-flashbacks, en zetten het energieke karakter van het nummer zeker kracht bij, al kunnen ze het iets te lang uitgesponnen middengedeelte niet van de langdradigheid redden. Niet getreurd, een tweede schokgolf van gitaargeweld trekt het nummer weer volledig op gang wanneer Hassan zijn halsbrekende stunt wonderwel overleefd blijkt te hebben. ‘Because I’m a stuntman’, klinkt het, en je zal het geweten hebben.

Facebook / Instagram

 

14 juli 2020

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief