Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Gabriel Garzón-Montano – “Agüita”

Alternatieve Spaanse popmuziek vindt stilaan ook buiten de Spaanse taalgrenzen gehoor. Een van de oorzaken hiervan is de in Brooklyn geboren Gabriel Garzón-Montano. Zijn ouders hebben een Franse en Colombiaanse afkomst en vooral dat laatste heeft een grote invloed gehad op de muziek die Gabriel Garzón-Montano later zou maken. In 2014 loste hij een eerste resem singles en maakte op Lenny Kravitz zodanig veel indruk dat hij als voorprogramma van diens Europese tour mocht fungeren. In 2017 volgde zijn debuutplaat Jardín en hij ontving hiervoor lovende reviews van onder meer Pitchfork en Q Magazine. De afgelopen jaren werd gewerkt aan een opvolger en die komt er op 2 oktober. De titeltrack “Agüita” krijgen we echter nu al te horen.

Gabriel Garzón-Montano staat ondertussen bekend voor zijn muzikale veelzijdigheid en dat horen we ook op “Agüita”. Met zijn trappy beat inclusief een scherpe snare klinkt Gabriel Garzón-Montano alvast iets toegankelijker dan op zijn vorige single “Someone“, maar ook hier krijgen we weer een futuristische artiest te horen die verder vooruitkijkt. “Agüita” neemt steeds meer vaart en krijgt ongeveer halfweg een plotse wending waarin het tempo nog eens aardig de lucht in schiet. De verschillende tempo’s en flow van Gabriel Garzón-Montano springen in het gehoor en maken de luisterbeurt des te interessanter. Gabriel Garzón-Montano is een muzikale kameleon die niet aan hokjes denken doet en dat levert alweer een dijk van een nummer op!

Facebook

14 juli 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief