Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single HYYTS – “Dreamkiller”

Het hypnotiserende duo HYYTS staat al even bij verschillende mediakanalen op nummer één om eindelijk te mogen doorbreken. Spijtig genoeg is dit nog niet gebeurd en leeft de band nog steeds in onbekendheid. Heel even dachten we dat dat ging veranderen door hun vorige single “The Low Sound” die door hun speels gedrag een leuk geheel werd, maar ook dat heeft niet mogen baten voor het tweetal uit Glasgow. Toch zien wij ook een grote toekomst in voor de heren! We lieten ze dan ook niet voor niets een knotsgekke Winterslaapsessie opnemen waarvan onze wenkbrauwen uit zichzelf begonnen te fronsen. Vandaag zijn de gestoorde Schotten terug met een nieuwe track, maar die laat ons toch nog even in de kou staan.

Als we kijken naar hun vorige single “The Low Sound”, kunnen we zeggen dat “Dreamkiller” hier perfect op voortbreit. Zo vinden we de hoge stem van Adam meteen terug en is de speelse omgang met de beats op de achtergrond ook nog niet verdwenen. Al bij al krijgen we toch een ander gevoel dan bij hun vorig werk en komt de rustige opbouw best goed binnen. Dit komt vooral door de goed gemixte beat die enkele leuke toevoegingen bevat, zoals de echo’s en de lo-fi sound. Meer dan ooit komt de droompop van HYYTS naar voren en worden er leuke invloeden uit een hoed getoverd. Toch moeten we toegeven dat niet alles op en top is; het klinkt heel eentonig en de hoge stem komt soms iets te barstend over. De tijd zal nog wel komen voor de echte doorbraak van het duo, maar met “Dreamkiller” zien we het nog niet volledig gebeuren.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Margot - "Falling In Between Days"

Als je fan bent van The War on Drugs en Beach House kunnen we je misschien wel verheugen met deze ontdekking. Het…
AlbumsRecensies

Alison Jutta - I'd Rather Do This Slowly (★★★½): Open de poorten naar een droomwereld

Eerder dit jaar leerden we de Antwerpse Alison Jutta kennen als een van de finalisten van De Nieuwe Lichting met haar single…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hugh Harris - "Earth Like You"

Voor de britpopveteranen onder ons is Hugh Harris alvast geen onbekend gezicht meer. Als zijn naam niet onmiddellijk een belletje doet rinkelen,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.