Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single (G)I-DLE – “i’M THE TREND”

Sinds PSY’s “Gangnam Style” uit 2012 is k-pop wereldwijd in opmars. Koreaanse popmuziek staat erom bekend zich als een kameleon aan te passen aan eender welk populair genre. Of het nu hiphop, trap of reggaeton is, k-popartiesten gooien het allemaal tezamen in catchy, vernieuwende muziek. Nog een opvallend kenmerk: k-pop bestaat bijna uitsluitend uit bands, gaande van de vierkoppige vrouwengroep BlackPink tot de zevenkoppige (!) mannengroep BTS. (G)I-DLE zit daar ergens tussen, maar de zes vrouwen die sinds 2018 de k-popindustrie onveilig maken, moeten zeker niet onderdoen.

Miyeon, Minnie, Soojin, Soyeon, Yuqi en Shuhua worden door hun fans op handen gedragen. Kan ook moeilijk anders, want (G)I-DLE staat erom bekend een selfmade groep te zijn. Waar de meeste k-popartiesten vlot gelanceerd worden door grote bedrijven, heeft (G)I-DLE haar succes te danken aan het doorzettingsvermogen van de zes vrouwen zelf. Door die mentaliteit trokken ze de aandacht van het videospel League of Legends, waarvoor ze in 2018 “POP/STARS” opnamen. Dit katapulteerde de band ook in het Westen naar de hitlijsten.

Na hun grote virtuele doorbraak volgden nog twee ep’s en een hoop singles. Dit jaar zou (G)I-DLE een eerste wereldtournee houden, maar die viel uiteraard in het water. Om hun fans niet teleur te stellen, organiseerden de zes vrouwen enkele dagen geleden het online concert “I-LAND: WHO AM I”. Hier speelden ze voor de eerste keer “i’M THE TREND”, een single die vandaag officieel gereleased wordt. Naar (G)I-DLE’s gewoonte is het nummer selfmade: Minnie en Yuqi schreven het grotendeels zelf. Wat ze schreven is niet helemaal duidelijk als je geen Koreaans verstaat, maar je hoeft de taal niet te spreken om spontaan gelukkig te worden van dit meeslepende, dansbare nummer.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

147 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

(G)I-DLE - I burn (★★★): Tussen verrassende schoonheid en platte pop

Wie een beetje bekend is met Koreaanse popmuziek weet dat zo goed als alle groepen uit het genre vallen onder drie grote…
AlbumsRecensies

K/DA - ALL OUT (★★★½): Fictieve popgroep maakt levensechte indruk

K/DA is niet de eerste virtuele muziekband. Alvin and the Chipmunks bestaat al sinds 1958 en daarna verschenen er nog talloze fictieve…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.