Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Chappaqua Wrestling – “Football”

Het moet zijn dat Chappaqua Wrestling iets met sport heeft, want niet alleen de bandnaam heeft er een link mee. Ook de nieuwste single van het duo gaat over een sport, en wel de grootste ter wereld. “Football” zorgt voor een twist in het geluid van de band nadat ze, zoals zovele bands, de hele festivalzomer in rook zagen opgaan. Maar alles heeft voor- en nadelen, want deze “Football” is zowaar het sterkste werk dat Chappaqua Wrestling al leverde.

De nieuwste worp van de band uit Brighton is gebouwd rond een riff waar heel wat lagen zich rond nestelen, waardoor het zo steeds groter wordt. Je voelt een bepaalde gelatenheid in het nummer, maar voor een keer is dat net positief. Deze sfeer lijkt perfect de cohesie van het geheel in elkaar te doen vallen. Door er toch een dromerig gitaartje bij te gooien, verloochenen ze hun roots niet. De sterke opbouw en de fuzzinvloeden op het einde maken van “Football” een perfect anthem voor de desolate avonden alleen op je kamer in plaats van tussen je vrienden op de festivalweiden.

Check zeker ook de winterslaapsessie van het duo.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

4 juli 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief