Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Goo Goo Dolls – “Just A Man”

© CPU – Katrin Peeters

Een ballad van oude rockers kan altijd wel smaken. De koningen van die ballads, The Goo Goo Dolls komen met hun nieuwste single “Just A Man” in de hoop om hun grootste hit “Iris” te kunnen evenaren. Met “Just A Man” kondigt de band ook een deluxe versie van hun vorig album Miracle Pill aan. Die zouden alle fans op 10 juli kunnen verwachten. Op tekstueel vlak hebben we zoals altijd niets aan te merken. Frontman Johnny Rzeznik weet weer heel herkenbare lyrics neer te zetten, waar je hoort dat hij ook maar mens is en zelf wil beslissen wie hij is. Een zeer sterke tekst, maar op muzikaal vlak kon er nog wat meer pit in.

De opbouw is zoals iedere andere ballad, starten met een zachte gitaar en opbouwen naar de climax met drums, strijkers, meer gitaren en achtergrondzang. Op die structuur hebben we niets tegen, al mocht het nog wat sterker doorkomen. Het voelt nog redelijk plat aan waardoor het lijkt alsof de Amerikanen niet honderd procent achter hun boodschap staan. Ze blijven wat hangen bij het begin, desondanks dat er heel wat instrumenten aanwezig zijn, durven ze zich niet volledig geven. Dat vinden wij zeer jammer.

Related posts
LiveRecensies

Sziget Festival: Festivaldag 6

Op dag 6 waren we een hele tijd terug te vinden op het strand voor wat verkoeling in de schaduw, een frisse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.